Crossnyt.dk logo

Da Antti Pyrhönen var i Hjørring

Forleden bragte vi en podcast med Antti Pyrhönen, der nu er teamchef for danske thomask jer Olsen, men Pyrhönen har også selv flere gange været i Danmark. Senest da der blev kørt VM MX3 i Randers, men før det til EM i Hjørring.

Allerede i 1998 deltog Antti Pyrhönen i EM i 125cc, hvor Hjørring Motorsport var værter for en afdeling i den serie.

 

Antti Pyrhönen kørte dengang på TM, og Niels Larsen der var en del af teknisk kontrol fortæller, at Pyrhönens cykel var den letteste af alle.

- Jeg var en del af teknisk kontrol teamet og Pyrhönen’s TM var de letteste cykel vi havde på vægten. 90 kg med kun lidt benzin i tanken. Alle de japanske cykler var tungere, også selv om de alle  ifølge producenternes data skulle veje 89 kg, fortæller Niels.

Antti Pyrhönen vandt begge heat på hans lette og lynhurtige TM den dag i Hjørrings tunge sand.

I år 2000 var der igen EM på Sønderskovbanen i Hjørring og denne gang var Pyrhönen til start på en Husqvarna. Pyrhönen vandt også i 2000, med en meget ung Kevin Strijbos på 2. pladsen.

Som bekendt har Antti Pyrhönen nu danske Thomas Kjer Olsen som kører i IceOne Husqvarna Rockstar teamet, men for HjMs’s tilfælde er det foreløbigt DM-A det gælder på torsdag. Her var det faktisk meningen, at Rasmus Krogh Jørgensen ville have deltaget med sine kørere i Husqvarnas MX2 fabriksteam, men pga. Corona var det ikke muligt.

 

Foto/info: Niels Larsen

antti_hjms.jpg Antti hjms.jpg