Crossnyt.dk logo

Danmarksmesterskabs finalen er tilbage i det Sønderjyske - og aldrig før har kampen i top været så knivskarp som i denne sæson.

Efter fire års fravær har sportsdivisionen inden for Danmarks Motor Union besluttet at danmarksmesterskabsfinalen i motocross i år afvikles på den krævende og publikumsvenlige Nybølbane ved Sønderborg, søndag den 22. september.
Det er derfor en tilfreds formand for Sønderborg Motor Club - Ole Poetzsch - der kan præsentere et felt med danmarks skrappestes motocross kørere, henholdsvis i MX-1 klassen "Kongeklassen" hvor vi har flere gange danmarksmester og landsholdskører Stefan Kjer Olsen - med rødder i klubben og det Sønderjyske har lagt sig helt i front i kampen om mesterskabet, skarpt forfulgt af Jacob Kjær Nielsen, Han Herred Motoclub og Kim Ostenfeld Sørensen, Ålborg Motor Klub,
 
og i MX-2 klassen er det den lokale Sønderborg kører Mads Sjøholm der er med helt fremme i kampen om medaljerne, da han inden finaleheatene indtager den samlede DM 2. plads, men med en frisk DM heat sejr for en uge siden i Svendborg, vil konkurrenterne få svært ved at hamle op med ham på den tunge og sandede Nybølbane som han kender som sin egen bukselomme. Det er her Randers køreren Glen Meier der fører an i kampen om mesterskabet, mens Benjamin Strate fra Næstved indtager 3. pladsen.
 
Vi kan glæde os over at den 3-dobbelte kvindelige motocross Europamester - Sara Andersen - fra Svendborg har meldt sin ankomst til løbet og hvor hun i konkurrence med sine mandlige kolleger stiller til start i MX-2 klassen. Sara har igennem hele sæsonen deltaget i kampen om VM og EM og derfor kun kørt enkelte DM-A afdelinger. 
 
I Junior 125 klassen får vi et gensyn med "en Caprani kører", denne gang er det ikke far Mikkel, der stiller til start, men derimod sønnen, 14 årig Tobias Caprani der har lagt sig i front i kampen om det hjemlige mesterskab i Junior 125 klassen, men herudover indtager Tobias den samlede 2. plads i kampen om det tyske mesterskab. Kun ganske få point skiller de tre førende kører i klassen, hvor William Voxen Kleemann
Danmarksmesterskabsfinalen der går under navnet - Seven DM MX - afvikles på Nybølbanen - søndag den 22. september 2019 - og formanden Ole Poetzsch forventer at omkring 2000 publikummer vil opleve motocross på allerhøjeste sportslige niveau, når den igen, efter fire års fravær er tilbage i det Sønderjyske. 
 
Portene til banen åbnes for publikum kl. 09:00 og frem til klokken 10:20 afvikles der tidskvalifikation, som er afgørende for indkørsel til startbommen i dagens 6 DM heat. Dagens 1. DM heat starter kl. 11:20. Kåring af årets Danmarksmestre og uddeling af DMU- og DIF medaljer sker umiddelbart efter dagens sidste heat.    
 
Nr. 136, Stefan Kjer Olsen, med rødder i det Sønderjyske indtager 1. pladsen inden årets DM finale på Nybølbanen
Mads Sjøholm fra Sønderborg Motorcykel Club indtager 2. pladsen inden finalen på Nybølbanen 
Nr. 136, Stefan Kjer Olsen, med rødder i det Sønderjyske indtager 1. pladsen inden årets DM finale på Nybølbanen