Crossnyt.dk logo

Dansk Classic Cross har fuld fart på.

Dansk Classic Cross (DCC) har taget hul på sensommerens løb, indenlandske som udenlandske.

DM serien blev i år startet op i Børkop, så gik turen til Hedeland, desværre blev løbet i Vordingborg aflyst grundet helt utroligt meget regn. Efter sommerferien har DCC været forbi på Mors, endnu en klub og bane, der havde gjort meget ud dagen og af bane præparering . Finalen bliver kørt i Kolding den 24-09, hvor vi også holder afslutning på sæsonen, i bedste DCC ånd.

Cemar turneringen med 3 løb fordelt på Tyskland, Danmark og Linkøping i Sverige er afsluttet, og med topresultater til Danmark, se mere på: www.classicmx.se

I weekend den 27-28 aug. har vi haft 3 mand til VMXDN på Foxhill England hvor det var de nyere EVO klasser, der deltog. Desværre var der knubs og skrammer, og beskadiget materiel til de danske Vikinger.

VMXDN er i år splittet op i 2 løb, Foxhill med de nyere EVO klasser (Super Evo/Ultra Evo osv)og legendariske Farleigh Castle med Twin Shock og tildels EVO klasserne. Til trods for opdelingen, er der mere en fuld bom i klasserne, ved hvert løb, en stor stor oplevelse at være med til.

Vi har 10 mand der deltager i VMXDN på Farleigh den 10-11 sep. Et Team JYDE hold, og Et Team Sjællandsk hold, bestående af blandet Twinshock og EVO. I begge omtalte løb, deltager både tidligere VMère, og mange tidligere VM  kører , så der er masser af kamp til stregen og rigtig godt race.

Den 17-09 går det løs for vore Classic kører, med cykler op til pre74, i Culitzsch Tyskland, hvor dette års Classic Moto Cross des Nation bliver afviklet, det er et løb vi har manglet de sidste par år grundet corona.

Vi stiller med ikke færre end 4 hold ud af 5 mulige, 4 mand på hvert hold, klasserne er inddelt efter deltagerens alder, og er som flg. :30+/60+/66/og 72+.  Vi har i år fået sat 4 stærke og  gode hold, hvor holdlederen ser muligheder for  podiepladser. Se mere om hold sammensætning på :  classiccross.dk

På holdet 72+ deltager Danmarks ældste motocross kører Jimmy Smed, der på løbsdagen bliver 85 år. Jimmy har i år bla. deltaget i ECMO (classicmotorsport.eu) EM serien rundt i Europa, hvor han sammenlagt blev nr. 12 ud af 33 deltagere. En anden af vore hurtige classic kører Cai Larsen, blev i øvrigt sammenlagt nr 3. Løbene blev afholdt i Tjekkiet, Holland og finalen i Italien. Efter Italien var Jimmy lige omkring Frankrig til et åbent løb, hjem til Danmark for at slå græsplænen, og weekenden 03-04 sep., kører han et traditions rigt classic løb i Lugnore i Schweiz, hjem igen, og så til Classic Moto Cross des Nation den 17-09 i Tyskland.  Og derefter DM Classic finalen. Hvem siger man ikke er aktiv cross kører, bare fordi man bliver 85 år. Godt gået Jimmy. Der er noget for ungdommen at se op til.

For lige at krydre sæson afslutning af med de internationale løb, er der en flok der drager til Arco Di Trento i Italien den 15-16 okt. Der bliver der kørt  Moto Cross des Nation for 50cc, samt åbent løb for andre Classic klasser. Jo DCC kørerne kommer rundt i verden og forsvarer de danske farver.

I DCC generelt er der en rimelig god tilslutning til vore løb, der er både tilgang af nye, men desværre også afgang . Coronaen har som i andre sportsgrene, også haft indflydelse på Classic, samt at vi pt. oplever stigende transport omkostninger, som vi aldrig før har set.

 Der er meget aktivitet, af kommende deltagere, der roder med et projekt, de prøver at finde reservedele til, i håbet om at kan komme med til Classic løbene, på lige netop den cykel de kørte på, da de var lidt yngre.

 I øvrigt påtænker DCC at åbne op for en ny klasse i sæson 2024. En såkaldt  EVO + klasse, hvor det er cykler fra årg.1996 til 2002. Jamen så bliver det da for nyt, nej en cykel fra 2002 er 20 år gammel i dag og måske 22 år gammel, inden klassen er en realitet. Vi skriver dette for at mærke interessen for denne klasse.

DCC ønsker vore egne Classic kører en fortsat god sæson, og til hele Danmarks Cross folk selvflg. også en fortsat rigtig god sæson.

På vegne af DCC

 Fmd. Kurt Vad

Dansk Classic Cross, : Det er os der oser af god stemning.!!!!!!!!!