Crossnyt.dk logo

Danskerne godt fra start i VM

De tre danske motocross kørere Thomas Kjer Olsen, Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm fik en god start på VM motocross i Rusland i dag.

I MX1 klassen fik TKO mildest talt ikke de bedste starter, men han var hurtig til at tage placeringer i første sving og på første omgang i begge heat, så han lå blandt alle favoritterne.

I første heat lå TKO nr. 9 lige til det sidste, men fik 8. Pladsen kort før mål. I andet hest var TKO oppe som nr. 7 da han laver en fejl og ryger fem pladser tilbage. Han fortsatte heldigvis kampen og kom op som nummer syv i mål. Det gav den danske komet en mere end godkendt samlet sjetteplads i årets første Grand Prix og altså også i VM stillingen. 


I MX2 klassen var Bastian til start i sit første VM og han fik nogle rigtig gode starter, hvor han i første heat var tæt på at tage starten.

Et mindre styrt og nogle andre skønhedsfejl gjorde at han måtte længere ned og kæmpe om placeringerne, men han viste fightervilje og fik kørt sig ind i pointerne med to 18. pladser.

 5 gode point blev det til i hans første Grand Prix og en samlet 20. plads som også er hans placering i VM efter første afdeling. 


Mikkel Haarup har været indblandet i nogle styrt på det seneste, Men selvom han tydeligvis kæmpede med tingene ude på banen i Rusland, så viste han lige ledes hvad han er lavet af og han fightede sig til 13-17 placeringer i heatene, hvilket gav ham en 15. Plads i dagens Grand Prix og 12 gode point med til den samlede stilling, hvor han altså også ligger nr. 15

B5939928-4760-4507-81A2-CBDB5DF7AC63.jpeg