Crossnyt.dk logo

DMU presse fra DM-A i Svebølle

Der har været travlt med løb på det sidste, så vi nåede ikke at få pressemeddelelsen fra DMI Svebølle med, men nu kan vi til gengæld bruge den som optakt til DM i Hjørring næste weekend.

Søndag d. 21. maj var Svebølle Motocross Klub vært for årets 2. afdeling af DM Motocross, hvor der blev kæmpet om pointene både blandt den voksne elite og blandt de unge talenter.

Et stort antal tilskuere havde valgt at bruge den solrige søndag på at se motocross på højeste nationale niveau på Svebøllebanen, og de fik masser af action for deres entrébillet.

I den ene senioreliteklasse, AMX1, kom søndagens afdeling til at betyde, at den røde nummerplade, som symboliserer føringen i den samlede stilling, overgik til en ny ejermand. Svebølle Motocross Klubs egen Mathias Jørgensen var nemlig med en andenplads og to heatsejre dagens hurtigste mand på hjemmebanen. Jørgensen overtog dermed føringen i den samlede mesterskabsstilling fra Næstved Motor Klubs Benjamin Strate, der blev nummer tre i dagens strabadser og nu ligger nummer to i den samlede stilling. Dagens næsthurtigste i Svebølle blev Nicklas Haagensen fra Randers Motor Sport, som med dagens præstation kører sig i den samlede stillings top 3.

I MX2-klassen snuppede en rigtig godt kørende Rasmus Pedersen fra Kolding Moto Cross Klub to heatsejre og en sjetteplads i dagens afsluttende superheat, hvilket sikrede ham øverste plads på podiet, da dagen var omme. Rasmus Pedersen fik tilmed dagens Westcoast MX Fighterpris for at præstere et flot stykke arbejde på sin 2-taktsmaskine mod de øvrige, primært 4-taktsmaskiner i MX2-klassen. Det var dog ikke nok til at tage den røde nummerplade fra Næstved Motor Klubs Magnus Smith, som med en andenplads i Svebølle holder fast i sin samlede føring. Tredjepladsen på dagen gik til svenske Axel Nilsson.

I Mini85-klassen holdt Oliver Hald fra Vestjysk Moto Cross Club godt fast i sin røde nummerplade og kunne med to heatsejre i Svebølle tage den med sig videre til næste afdeling som fører af dem samlede stilling. Svebølle Moto Cross Klubs Bertram Elias Thorius blev nummer to på dagen og ligger nu på en fjerdeplads i den samlede stilling, mens Jacob Bloch fra Morsø Moto Cross Klub blev nummer tre og holder fast i sin samlede tredjeplads.

Alle resultater fra Svebølle kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside: https://dmusport.dk/motocross/stillinger-motocross/#toggle-id-1

Næste afdeling af A-klassernes DM Motocross køres d. 3. juni på Sønderskovbanen hos Hjørring Motor Sport.

Mini 85-klassen kører deres næste afdeling d. 1. juli på Svendborgbanen.

Foto: Klaus Rasmussen