Crossnyt.dk logo

Dobbelt danmarksmester i Classic Road

Kaj Jensen fra Sønderborg Motor Club - dobbelt danmarksmester i Classic Road Racing.
Efter en flot sæson for den tidligere tredobbelte danske og dobbelte nordiske mester i Road Racing - Kaj Jensen fra Sønderborg Motor Club - blev der i denne weekend føjet endnu to mesterskaber til i rækken. 

Stort set hele sit liv har Kaj Jensen beskæftiget sig med motorcykler - og hurtige motorcykler i særdeleshed - og han en mester til at få dem sat op og trimmet til at de leverer hastigheder der til tider når op på de 200 kilometer i timen. Belønningen fik han i dag, da han i weekenden stillede til start på Ring Djursland, hvor årets to sidste DM afdelinger blev afviklet. Igennem hele sæsonen har Kaj været så suveræn at han allerede efter lørdagens første heat kunne kalde sig dansk mester. 

Som den eneste kører ved mesterskaberne stiller Kaj op i to klasser, henholdsvis på en Yamaha FZR 1000 kubik i klassen 7C Formula 7C 80-87 og på en Yamaha TZ 350 7A Forgotten ERA 79, så ved hvert løb bliver det med fuld koncentration at træningerne og hver af de fire heat over 10 omgange bliver afviklet. 

Årets DM afdelinger er i år blevet afviklet henholdsvis på Padborg Park, Jyllandsringen og Ring Djursland, men herudover har Kaj været med i kampen om de åbne tyske mesterskaber (Open Klassik Road Racing, Deutschland) på banerne Hockenheim, Oschersleben i Tyskland, på Assen i Holland og Most i Tjekkiet. Bedste placering hentede han på Assen, Holland hvor det blev til en podieplads som 3´er. I kampen om de samlede tyske Klassik mesterskaber ligger Kaj på en samlet 5. plads i begge klasser.

De to første nordiske mesterskaber og de to danske mesterskaber i Road Racing har Kaj hentet tilbage i 1976 til 1982 og de seneste tre danmarksmesterskaber er hjemkørt i 2019 og 2021.  
thumb_IMG_1630_1024.jpeg