Crossnyt.dk logo

En klub på vej frem

Artikkel i Midtjylands avis om Bjerringbro Cross klub, der har fordoblet medlemstal.

Håber på et arrangere et løb under en eller anden form i slutningen af 2018 - arbejdet med klubhuset skrider langsomt, men sikkert frem med god frivillig hjælp og stor opbakning.

Bjerringbro Cross klub oplever stor interesse fra motorsportsinteresserede, efter klubben er gået i gang med at renovere klubhuset på Bjerring Hede.

Det fortæller formand Søren Sørensen, som netop er blevet genvalgt på klubbens generalforsamling, hvor Kristian Lade blev erstattet af Svend Erik Lundorff.

- Vi er blevet 95 medlemmer. Heraf er 16-18 passive. Det er næsten en fordobling af medlemstallet og bestemt et signal til politikere og andre om, at en bane på Bjerring Hede er det rigtige og har stor opbakning. En opbakning, der også tæller erhvervslivet, for vi har mange håndværkere og entreprenører, som støtter os, hvilket er uvurderligt for os. Jeg er sikker på, at den store opbakning skyldes, at der er mange, som har sympati for den kamp, vi har kæmpet i mange år, siger formanden.

 

Stor effekt

Han er ikke i tvivl om, at effekten af at klubben er ved at renovere et klubhus, spiller ind på medlemstilgangen.

- Der er stor opbakning til, at vi får vores eget sted, og tilgangen viser dels, at mange vil klubben og dels, at de tror på, at vi også får en bane herude, siger Søren Sørensen.
Han har tidligere udtalt, at 100 medlemmer var målet i forbindelse med en ny bane. Den nuværende opbakning giver tro på, at det mål bliver nået. Også selv om sæsonen 2017 stort set regnede væk.

- Vi har blandt andet måttet aflyse vores populære stubræs på grund af regn tre gange. De stævner plejer at kunne trække kørere og dermed medlemmer til klubben. I alt har vi aflyst fem planlagte stævner i 2017, fortæller formand Sørensen i det nye klubhus.

Gode arbejdsdage

Her møder flere af klubbens medlemmer op til arbejdsdage om torsdagen. Det skete også i går, hvor fire-fem mand var med til det helt tunge arbejde.

- Vi har vel kørt mellem 15 og 20 kubikmeter beton, sten og sand ud, efter det er blevet brudt op med hjælp af en elhammer, mukkerter, skovle og greb. Det har været en hård men også god omgang, og det sidste fjernes så hurtigt som muligt, så vi i næste uge kan få støbt gulvet, siger Søren Sørensen og fortæller, at projekt klubhus har en stor effekt i klubben.
Fællesskabet

- Det giver fællesskab, når vi er sammen om et så stort projekt, hvor vi mødes om torsdagen, arbejder, spiser og hygger. Det bliver spændende, når vi skal til at bygge op i stedet for at rage ned, siger han med henvisning til køkkenet, der står klar i kulissen.

Søren Sørensen er imidlertid mere end klar over, at et er klubhuset - noget andet er en bane, som også skal anlægges.

- Vi har i realiteten ikke andet end klubhuset i øjeblikket, og der er stadig lang vej til en bane. Og netop banen bliver det springende punkt for os og for det frivillige arbejde. Mange erindrer, at vi brugte meget tid og mange penge på projektet i Faarup for i sidste ende at stå uden noget, fortæller Søren Sørensen.


Klubben brugte og tabte - i nærheden af 200.000 kroner til projekt Faarup.

 

- Heldigvis kan vi stadig bruge de maskiner, vi købte til det andet projekt, når vi går i gang med at anlægge en bane herude. Jeg håber meget, at vi kan finde en model, der under en eller anden form vil betyde, at vi kan arrangere det første løb herude i slutningen af 2018. Det vil være godt for - ja for alt. Især for medlemmerne, som har været tålmodige og ventet længe, understreger Søren Sørensen

Den store kamp venter

 

Han retter blikket mod den administrative del af fremtiden - en godkendelse af baneprojektet.


- Som altid skal alt naturligvis gøres efter loven. Også støjrapporten. Men jeg er sikker på, at uanset hvad, vi kommer med, vil det blive påklaget til diverse instanser. Det spiller ind på den økonomiske del af vores fremtid omkring en bane, for vi kan ikke få de økonomiske midler, der er sat til side hos kommunen, før de forskellige aftaler inklusiv støjmålingerne er på plads og godkendt. Heldigvis har vi økonomisk opbakning flere steder fra firmaer og private, så vi kan holde det økonomiske skind på næsen, siger formand Søren Sørensen.

 

 

 

Find klubben på facebook her

 

 

 

bjerringbrocrossklub.jpg