Crossnyt.dk logo

En mand med passion for sporten siger farvel.

Erling Christiansen er en mand de fleste har stiftet bekendtskab med i motocross sporten, som han har været en del af i mange år - faktisk 45. Han har altid haft det motto: Jeg håber jeg selv formår at stoppe, inden jeg bliver prikket på ryggen og bedt om det. Erling har tænkt lidt over tiden inden for sporten og tager os med på en rejse gennem de 45 år.

- Jeg blev meldt ind i Aalborg Motor Klub i 1976. Gjorde mig åbenbart bemærket på en generalforsamling og blev efter ca. 1½ års medlemskab valgt ind i bestyrelsen, hvor jeg blev næstformand, hvorefter jeg overtog formandsposten i 1979 ca. Denne post beholdt jeg i 26½ år.


- Efter ca. 4 år blev jeg valgt som formand i den daværende Jyllands Motor Union og fik dermed også sæde i DMUs bestyrelse. Jeg var formand i JMU i 5 år, hvorefter der blandt Landsdels Unionerne (JMU-FMU-SMU) blev lavet en rokade, sådan at jeg kom i Sportsudvalget i Motocross.

Senere blev jeg valgt ind i DMUs Hovedbestyrelse igen og denne gang var jeg der i ca. 8 år, så det blev til 13 år i DMUs hovedbestyrelse.


- I 1982 havde jeg mit første job for DMU som udsendt til motocross. Det var i Norge, hvor jeg var med som holdleder for Juniorlandsholdet. Året efter var jeg første gang udsendt som Jurymedlem til VM i sidevogn, og her fik jeg fornøjelsen af at lære Parmo Nielsen og Jørgen Bitsch at kende. Jeg fulgte dette par til og med 1991, hvor det weekend efter weekend gik sydover.

I disse år var jeg også med solo kørerne ude, så der var nok at se til.


- Jeg fik ideen til DM for klubhold en gang vi var til MX des Nations. Da jeg kom hjem forelagde jeg ideen for Poul Erik Sørensen, der bad mig gå i gang med at lave reglerne omkring dette, og efter lidt rettelser hist og her var reglerne klar og det første DM Klubhold blev kørt på Dall - datoen husker jeg ikke.


- Da de første Team Danmark Talentcentre så dagen lys, var jeg også indblandet i dette. Jeg var koordinator mellem Talentcentertræning, Team Danmark og DMU. Senere blev der oprettet et Elitecenter for MX på Dall, for Speedway var det i Brovst og for BMX i Aalborg. Alle disse træningssamlinger var jeg koordinator for og skulle sørge for indkvartering og lignende når der var samlinger på Sportshøjskolen i Aalborg. Dette samarbejde sluttede efter ca. 12 år, da der kom ny struktur i Team Danmark, husker Erling, der har flere minder fra de mange ture. 


- Omkring 1986 var jeg sammen med Ole ”Myggen” og Kim Kjær til VM i Supercross i Indien, nærmere betegnet i Pune. Her mødte vi lidt af en oplevelse, banen blev lavet på et Cricket Stadion, og alle hop blev lavet pr. håndkraft. Turen varede næsten en uge.


- Jeg kom senere igen ind i DMUs hovedbestyrelse og sad der i alt i 13 år.


- Jeg har gennem min tid haft et utal af job som dommer og stævneleder, bl.a. var jeg fast stævneleder hos Jesper i Slagelse til de Internationale stævner, indtil mit internationale licens udløb.


- Jeg blev valgt ind i det daværende UEMs MX Kommission og var medlem der i 12 år. Jeg var udsendt til mange stævner som Jury Præsident, både i Vest og Østeuropa. Jeg havde til opgave at koordinere banesyn for UEM, så arbejdet for UEM optog mange weekender.


- Jeg flyttede senere til Øster Hurup og af nemheds grunde, valgte jeg at blive medlem i Hadsund Motor Klub for ca. 10 år siden.

Grunden til jeg nu har valgt at stoppe, er at jeg synes, jeg har gjort mit, og jeg har altid haft det motto: Jeg håber jeg selv formår at stoppe, inden jeg bliver prikket på ryggen og bedt om det.


- Jeg har haft mange rigtig gode år inden for sporten. Det har krævet tid og arbejde, men det har været spændende, og havde jeg ikke brugt den tid og gjort hvad jeg har gjort, ville jeg uden al tvivl have fortrudt det, slutter Erling sin fortælling.

 

Erling fortjener en stor tak for de mange timer i sporten og håber, vi stadig kommer til at se og kan gøre brug af hans erfaringer indenfor sporten fremover.

Billede: Erling Christiansen til venstre med en anden mand, der har været i sporten mange år Poul Hjorth.

11264040_10153269930952570_4062646377468540502_n.jpg