Crossnyt.dk logo

Et stop med cross, men ikke til action

June Skytte var en super dygtig motocross kører - hendes gemal Claus M. Nielsen var også en af de helt store motocross kørere igennem tiderne med mange mesterskaber bag sig. Crossnyt hat kontaktet June for at høre, hvad de får tiden til at gå med.

June fortæller:

- Jeg stoppede med at køre cross i efteråret 2010, da jeg blev gravid med vores datter Chili.

Vi fik godt nok en ny Suzuki 250F igen i 2012, men jeg kørte kun to gange på den og så var lysten, der egentlig ikke længere, fortæller June.

- Både Claus og jeg begyndte at løbe og cykle en del derefter og kom ret hurtigt i gang med triathlon. Siden er det gledet mere over i at køre mountainbike og Xterrra.

- Xterra er off-road triathlon dvs først svømmer man, så kører man mtb og til sidst løber man trail. Den typiske distance er 750 eller 1500 meter svømning i havet, 30 km mountainbike og 10 km trail løb til sidst, fortæller June, der også har succes i disciplinen.

- Formen er stille og roligt blevet bedre og bedre og i år er det gået rigtigt godt. Der var VM i Svendborg i sommer og der vandt jeg kvindernes åbne klasse.

- Til Xterra løbet i Århus blev jeg nr. 6. For en måned siden var der så Xterra i Slettestrand. Trods temmelig store bølger kom jeg op af vandet som 2. kvinde. Ca. 10 km inde på mtb ruten ramte jeg så et træ og slog skulderen af led. Heldigvis kom der en gut lige bagefter som ikke var bange for at tage ved og ved fælles hjælp fik vi den på plads igen, og jeg kunne fortsætte. Dog i lidt nedsat tempo. På løbeturen tog jeg det lidt roligt også, der var et stykke op til nr. 1 og jeg havde et godt forspring til nr. 3. Så det blev til en 2. plads her.

- Sidst weekend var der Xterra i Blåvand. Da skulderen stadig ikke var helt ok, valgte jeg at stille op i Duathlon klassen, dvs 5 km trail løb først, 30 km mtb og 5 km trail løb til sidst igen.

- Det gik supergodt, jeg var nr. 2 ind i den første skiftezone, men var hurtig her og kom først ud på mtb. Nr 2 kom op forbi mig på et tidspunkt. Jeg lå lige og lurede lidt men overhalede så igen og trak fra. På det afsluttende løb havde jeg ca. 2 min forspring, så der var lidt at give af.

Det blev så den først sejr, og godt at være tilbage øverst på skamlen, griner June af oplevelsen.

- Fremadrettet vil jeg gerne blive endnu bedre, og der bliver lagt en del træningstimer i det. 

- Det ultimative mål er selvfølgelig VM på Maui (Hawaii) men det kræver en god slat penge. Så jeg skal i gang med at finde sponsorer, som kunne tænke sig at hjælpe til med dette.

- Claus holder sig også stadig i gang, mest med mtb, men han mener ligesom han mangler ca. 250cc i højre hånd til at trække ham op over bakkerne, griner June, der staddig har fart på bare i en anden disciplin.

june.jpg