Crossnyt.dk logo

Fantastisk weekend

Frederik Stampe havde stor gavn af seneste tur til ADAC - for weekenden gik helt fantastisk for ham denne gang.

- Jeg er lige kommet hjem efter at have kørt 2. afdeling af ADAC MX Masters. Denne gang foregik løbet på sandbanen i Tensfeld, som skulle blive ret så smadret inden weekenden var forbi.

- Det er stadig min første fulde sæson på 85cc maskinen, og jeg er oppe imod nogle store, halvprofessionelle drenge i ADAC, så jeg er egentlig bare super glad for at kvalificere ind til løbene. Hvis jeg kan få lidt point med hjem er det bare en bonus, lyder det fra Frederik.

- I 2021 er løbet arrangeret sådan at også 85 cc kørerne 3 heats pr. weekend fordelt på 1. heat lørdag og 2 heats søndag. Med en kvalifikation og en fri træning søndag morgen, kommer vi rigtigt meget ud at køre på en weekend, og min fars benzindunk nåede næsten at blive helt tom, inden det var slut 😊

- Lørdagen startede fint ud, hvor jeg kvalificerede mig på en 19. plads, som var noget bedre end den 28. plads, jeg fik i kvalifikationen for 14 dage siden i Bielsten. Det var rigtigt varmt om lørdagen, så 1. heat lørdag eftermiddag var en varm omgang. Jeg får ikke en særlig god start, men får sneget mig forbi en hel del kørere i 2. sving, og kommer op på 13. pladsen. Her ligger jeg næsten hele heatet, men lægger desværre cyklen ned i et sving på anden sidste omgang og falder ned på 14. pladsen, som jeg holder til målstregen. Et resultat, som jeg er super stolt af, fortæller Frederik.

- Om Søndagen blev banen hurtigt meget sporet og kantet, og jeg skulle koncentrere mig meget for at holde et godt flow. Jeg får en mere end almindelig dårlig start i 2. heat, og er nede på 20 pladsen, men kommer op på 17. pladsen, lige på bagskærmen af 16. og 15. pladsen. Jeg satser hele butikken rundt i det store højresving efter starten og må desværre lige af en tur med fuld fart. Heldigvis kom jeg ret hurtigt op igen og holder 17. pladsen til mål. I 3 heat krydser jeg målstregen ved første omgang som 17´er og holder 17. pladsen hele vejen hjem. Jeg blev samlet 15´er over de to dage, som jeg er super godt tilfreds med! Weekenden blev da også lige ekstra god, i det jeg blevet spurgt om jeg vil være med i Becker Racing, som jeg har takket ja til, og jeg er meget stolt over at kunne køre for Becker resten af 2021 og de kommende sæsoner.

- Alt i alt en fantastisk weekend, på trods af at jeg slog mine tærer ret meget på venstre fod fredag aften, så de skulle tapes ret kraftigt op for ikke at krølle sammen under foden i støvlen. Det gjorde lidt ondt, men ikke mere, end jeg sagtens kunne køre. ADAC løbene gør det meget tydeligt, hvad jeg skal hjem og arbejde på, så det må jeg hellere gøre. Men først skal der holdes lidt sommerferie, lyder det fra Frederik.