Crossnyt.dk logo

FIGHTERVILJE FÅR HAARUP PÅ PODIET

Mikkel Haarup viste alle sine evner i MX2 klassen ved weekendens tredje afdeling af VM i motocross. Banen gav udfordringer, men i overbevisende stil hentede danskeren en fortjent tredjeplads på dagen.

Tredje afdeling af VM i MX2 klassen startede godt for Mikkel Haarup allerede i kvalifikationsløbet, hvor han kørte sig til en fjerdeplads. Her var iveren efterfølgende stor for at genoptage succesen ved afdelingens første heat.

Første heat startede også godt for danskeren, der indenfor kort tid kunne lægge sig på femtepladsen i feltet. Desværre kostede en fejl dyrt og sendte Mikkel tilbage på 12. pladsen, men det afholdt ham ikke fra at gentage jagten på kørerne i front. Efter syvende omgang var han allerede tilbage som nummer otte og fortsatte overhalingerne indtil sidste omgang, hvor han kørte over målstregen som nummer fire.

Mikkel Haarup fik en rigtig god start på andet heat og øjnede hurtigt muligheden for at komme på podiet. Efter 12 minutter lå danskeren igen som nummer fire i feltet og jagtede køreren i front. Det lykkedes ham slutteligt at tilkæmpe sig heatets tredjeplads, som gav ham en plads på podiet som nummer tre på dagen og en plads som nummer fire i den samlede VM-stilling i MX2.

En velfortjent og overbevisende bedrift for danskeren, der ikke har stået på podiet i VM-sammenhæng siden 2020.

– Det er noget tid siden, jeg har stået på podiet, og jeg har lagt meget arbejde i det de sidste par måneder. Jeg er ikke overrasket over at stå her, men jeg er virkelig tilfreds med den indsats, som jeg har lagt i det sammen med mit team. Jeg følte mig godt tilpas allerede dagen før løbet. Min fart var bedre end ved de forrige afdelinger, og nu vil vi prøve at holde det kørende.

– Jeg følte mig godt tilpas på maskinen og vi arbejdede hårdt hele weekenden, så resultatet er et stort løft for min selvtillid. To år uden en podieplads er lang tid, og selvom jeg altid har arbejdet hårdt for det, så vil jeg arbejde videre og ikke tage resultatet i dag for givet. Forhåbentligt kan vi hente en førsteplads i løbet af sæsonen, fortæller Mikkel Haarup.

Næste afdeling af MXGP køres 3. april i Portugal og kan ses live på Discovery+ gratis