Crossnyt.dk logo

Frederik klar til DM i weekenden

Frederik Stampe er en travl fyr med fart på og kommer med en opdatering på det seneste, han har kørt, hvor styrtet i Fjerritslev til EM efterhånden er rystet af sig.

- I forrige weekend kørte jeg 4.  afdeling af EM kvalifikationen i den enormt stærke Nord Vest zone som Danmark tilhører. Niveauet i 85 klassen er rigtigt højt i år, og der har været mellem 65 og 75 pænt hurtige kørere til hver runde, så man skal holde kablet pænt stramt for at kvalificere sig ind. Men det er kun super fedt for det giver nogle rigtig fede løb med 40 kørere til start, hvor alle kan køre stærkt, fortæller Frederik og forsætter.

- Lørdagen startede lidt hårdt ud i den fri træning, hvor jeg havde meget svært ved at finde flow og få farten ordentlig op. Det gik noget bedre i kvalifikationen, hvor jeg endte som nummer 14 i min gruppe, hvilket gav en billet til finaleløbene om søndagen, hvor jeg kunne trille til bommen som nummer 28, men når man står lørdag eftermiddag er det Aller vigtigste bare at vide, at man er med til løbende næste dag.

- Søndagen starter ret godt ud, men en udmærket fart i den fri træning, som jeg håbende at kunne tage ind i de afgørende heats.  Begge heats endte med at udspille sig ret ens, i begge heats kom jeg ikke ordentlig med fra starten og måtte køre mig op fra de sidste 5-7 kørere. Specielt i 2. heat lykkes det ret godt, hvor jeg i den sidste halvdel af heatet overhalede 8-9 kørere og endte på 20 pladsen, som jeg er udmærket tilfreds med, fortæller Frederik, der er ved at være tilbage.

- Efter at have haft en noget svær start på sæsonen, hvor jeg ikke kvalificerede mig til et køb i Holland, hvor jeg havde et ret vildt styrt til EM i Fjerritslev, synes jeg at tingene bliver lidt bedre fra hvert gang, og vi tager rigtigt mange gode ting med os fra Tyskland.

- Nu gælder det næste afdeling af DM i Herning, hvorefter de sidste 2 kval runder af EMX venter. Der skal ske et vanvittigt mirakel hvis jeg skal kvalificere mig til finaleløbet i Loket, men jeg kører alligevel så mange af de her løb som muligt, fordi man virkelig lærer noget af at køre i et så fantastisk stærkt felt. 

frederik.jpg