Crossnyt.dk logo

Frederik Stampe med en fed oplevelse.

Sidste weekend kørte jeg med i Yamaha bLU cRU superfinalen i Mantova i Italien, der bliver afholdt i forbindelse med motocross of nations. Det var et kæmpe event hvor mange af de bedste kørere i verden er med, der er masser af tilskuere, tv, kommentatorer og meget mere. Med andre ord bare super fedt 😊

Alle der har købt en Yamaha 65cc, 85cc eller 125cc i 2021 har mulighed for at melde sig deltagelse i bLU cRU programmet, og Yamaha vælger ud af de godt 300 tilmeldte de 40 bedste i hver klasse til at konkurrere mod hinanden i superfinalen. De kørere der ender på podiet plus 2 wildcards kommer videre til Yamahas masterclass der i år afholdes i Frankrig.

Min far og jeg ankom til Italien torsdag aften, og allerede fra Fredag morgen var der mere eller mindre fuld program med en masse aktiviteter med Yamaha og alle de andre kørere. Der var heldigvis ret mange med fra Danmark, så jeg havde det ret sjovt med de andre drenge og piger.

Banen i Mantova er super fed, ret teknisk med nogle rigtigt fede hop hvor flere er af den type som man ikke rigtigt finder i Danmark. Lørdag morgen var der fri træning plus tidskval, og jeg finder ret hurtigt ud af at den bane bare er super sjov at køre på, og jeg finder hurtigt et fint flow. Der er nogle med som kørte ret stærkt, og nogle af dem havde jeg tidligere mødt til nogle af ADAC løbene. Jeg ender som nummer 5 i tidskvallen, og det var jeg egentlig ret glad for, fordi jeg egentlig ikke er ret god til at køre kvalifikation. Jeg kan bedre lide selve løbene 😊

Da vi skulle køre selve løbet var banen blev noget mere rillet og hullet, og jeg kører til bommen som nummer fem. Jeg får en udmærket start og runder første sving som 4-5 stykker. Tempoet oppe foran er ret højt, men jeg finder et udmærket flow, og kommer ret hurtigt op på 3 pladsen. Jeg kommer imidlertid under pres bagfra fra en af italienerne som vist var vant til at køre på Mantova banen 😊 Samtidig kan jeg ligge pres på nummer 2 og vi ligger derfor 3 kørere og kæmper om det i sidste halvdel af heatet. Jeg må sgu indrømme at jeg en overgang var lige rigeligt presset af ham italieneren, men i den sidste sektion på allersidste omgang, får jeg taget en god beslutning da vi henter nogle omgangskørere og jeg kommer så tæt på nummer 3 at jeg kan powerslide forbi ham på inderen i noget der nok var 4 sidste sving. Jeg får derfor 2 pladsen kun 5 sekunder fra 1. pladsen, så det var super fedt. Jeg er nu klar til masterclass i Frankrig, hvor vi allerede nu har fået at vide vi skal lave konditest med Coldenhoff…..

Tak til Yamaha for et super fedt event, man kan se mit løb på you tube her:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rJXQcpnUMAo