Crossnyt.dk logo

Genoptræning igen igen

Mads Vendelbo var så småt på vej mod toppen og med nogle profiler i MX 2, der er flyttet til MX 1 kunne det være sæsonen med succes til det unge talent, men desværre.

Mads fortæller:


- Ja desværre ender det med at blive en sæson 2023 med en ny omgang genoptræning af mit knæ præcist som sidste år fra foråret frem mod sommer.


- Jeg sprang mit højre korsbånd i sommeren 2021 mens sæsonen stadig stod på. Jeg kørte sæsonen færdig og endte samlet 5’er i A-MX2. Derefter var jeg i kontakt med forskellige kirurger om mulig operation af nyt korsbånd og det lykkedes så at få det lavet i Februar 2022. 


- Operationen gik godt og min genoptræning gik rigtig fint, jeg startede på arbejde som VVS Svend igen i Maj. Desværre begyndte knæet at gå af led igen rimelig ofte. Jeg opsøgte kirurgen, der havde lavet det, hvor han målte på det. Hans udmelding var, at han kunne godt forstå det gik af led, korsbåndet var sprunget igen. Den ramte godt nok, der vidste jeg allerede at 2023 sæson var forbi, fortæller Mads trist.


- Jeg er nu blevet opereret for anden gang i knæet slut November. Tre dage efter operationen bliver jeg påkørt i en trafikulykke, hvor det nye ar fra operationen springer op. 


- Det har resulteret i en behandling af åbent sår i knæet, som har sat mig halvanden måned tilbage i min genoptræning. Såret er helet nu og min genoptræning går planmæssigt og godt! Jeg har fået grønt lys til at cykle lidt MTB, og der er jeg så heldig at mine forældre har en cykelforretning, hvor jeg kan låne en E-MTB, som gør det lidt aflastende for knæet, men samtidig er den bedste og fedeste genoptræning ved siden af det normale. Ventetiden er skidt for Mads. 


- Ærgerligt er det at se alle andre forbereder sig til en ny sæson, og jeg starter forfra. Jeg følte, at jeg sluttede en god sæson i 2021 og havde glædet mig til at komme tilbage til ræs og adrenalinen. Især med det nye tiltag af ”Superheat” som i gamle dage er et fedt tiltag. Håber at være tidligst tilbage omkring sommerferien perioden, da det typisk hedder 9-12 måneder med korsbåndsskader. 


- Selvfølgelig på en maskine som før, en 2 smoker, der vil ryge. Den nye model ser rigtig spændende ud med indsprøjtning, så den glæder jeg mig til at hoppe på ryggen af, slutter Mads, der ønskes god bedring.330869480_3238574029805994_2621049648347460566_n.jpg