Crossnyt.dk logo

Gryning var tæt på at stoppe

Mathias Gryning tog en ordentlig tur i jorden i Næstved yil DM og har haft hårdt arbejde for at komme tilbage, men nu er han klar og har meldt sig til løb i Mantova.

Vi hørte ham lidt om hele situationen:

- Hvad render jeg egentlig og laver, og hvordan går det med det hele efter DM Finalen i Næstved. 2019 er skudt i gang! & jeg er på vej tilbage fra min brækkede ryg. Jeg har med vilje gået lidt stille med dørene, da jeg ikke føler for at det hele skal lyde som pylrer, om hvor svært og hårdt det har været ikke mindst for mig, men også min familie. Dog syntes jeg alligevel godt sandheden må komme ud, da jeg ikke føler, jeg har noget at skjule, fortæller Mathias.

- Vejen tilbage er sej, og det er en utrolig lang kamp! Efter mit styrt tog jeg 2 måneder væk fra sporten, hvor jeg var sikker på det hele bare skulle lægges på hylden, jeg var færdig. Jeg var ude og rejse med nogle rigtig gode venner for at komme væk og bare hygge mig. Jeg brugte tid på alt andet end træning, genoptræning og hvad en atlet ellers bør fokusere på. Et liv jeg bestemt ikke var stolt af at se mig selv i, siger Gryning.

- Langsomt som tiden gik, og min genoptræning startede, fandt jeg igen min motivation. Motivationen til at fighte mig tilbage fra et styrt, der var ufattelig tæt på at have stoppet det hele. Jeg besluttede mig for at det absolut ikke skulle stoppe mig, det skulle kun gøre mig stærkere! Siden da har jeg ikke været et sekund i tvivl om, at det var den helt rigtige beslutning. Jeg har fået et arbejde, som jeg er blevet utrolig glad for og som hænger godt sammen med min passion for at hjælpe andre og hvor jeg så samtidig kan passe min træning og sport, fortæller en glad Mathias.

- Jeg fortsætter mit samarbejde med Westside Racing, Holbøll A/S, Au2parts, Sørby Auto, Ivans Dækcenter, Bridgestone, Sports Team Næstved, Valvoline Racing Oil, KTM Skandinavien, SOS-Racingparts, WP Suspenion (Kumlin), Vognmand Søren Egeskov, Kenneths Autolag. Jeg er utrolig glad for at de har valgt at støtte mig og tro på, at jeg kan komme tilbage på toppen.

- Jeg er begyndt at køre igen i December og det var rigtig svært i starten, jeg havde svært ved at bruge mit højre ben, når jeg skulle bremse i og med at min reaktion og perfektion i højre ben ikke er helt optimal. Noget jeg føler jeg har fået nogenlunde styr på, dog skal der stadig lidt tilvænning og en masse kedelig genoptræning til. Jeg har i samarbejde med Andreas fra Nørrebro Fysioterapi gjort, hvad der skulle til i form af genoptræning og vi begge har kunne se tydelig fremgang. Fra da jeg startede med dårligt at kunne rejse mig fra sengen uden hjælp til nu at kunne køre motocross, som jeg elsker allermest.

- Jeg har i den anledning valgt at tilmelde mig Italiensk Mesterskab på Mantova, som bliver mit første gatedrop i år. Et stort løb med mange gode kørere og jeg har absolut ingen forventninger til det. Jeg har lang vej endnu til at være i nærheden af, hvor jeg forventer at se mig selv, så den weekend bliver udelukkende for at holde bag en bom igen, & jeg glæder mig!

- Efter løbet bliver jeg i Italien et par uger og får kørt nogle flere timer. Motoconcept334 har fået samlet et godt hold af gode kørere, som kan bruge hinanden til at spare med under træningerne, så det bliver rigtig fedt, slutter Mathias Gryning.  

received_1255794044571004.jpeg