Crossnyt.dk logo

HAMK gi’r den gas

Under Corona-pausen har frivillige knoklet i Han Herred Motorklub, hvor både Maxibanen og Microbanen har fået den helt store tur. Og i den forgangne weekend har masser af frivillige fået styr på de sidste detaljer inden banesyn og sæsonstart. Selvfølgelig under sikre vilkår, med masser af afstand og masser af håndsprit.

Under kyndig ledelse af baneformand Anton Rokkedal Iversen, har klubbens maxibane gennemgået store ændringer. 2.400 tons jord er blevet kørt på banen, og flyttet rundt til nye, store hop på banen.

Blandt andet har ”Brohoppet” fået mere højde på, ”Mega-kassen” har set dagens lys, og er nu Danmarks måske længste kassehop med en længde på omkring 40 meter fra ende til anden. ”Bundprop-hoppet” er også nyt på banen. Et hop, hvor publikum kan se bundproppen på motorcyklen, hvis køreren laver et godt scrub. Og ”Chikane-langsiden” kommer til at udfordre kørerne i den kommende sæson.

I området omkring ”Amerikaneren” er jord blevet skiftet ud med sand i mængder, som til sammenligning næsten får Lommel til at ligne en hårdbane.

Alt i alt er der masser af nye, fede udfordringer til kørerne på banen i Fjerritslev. Samtidig med at publikum har fået endnu bedre muligheder for at se kørerne udfolde sig på banen.

Microbanen har været jævnet totalt med jorden, og er efterfølgende blevet bygget op igen. Forældre til microkørere har bygget en helt ny og forlænget microbane, som bliver indviet onsdag den 28. april 2020. Mark Jensen, som selv kører cross og som er far til microkører Marius, har designet den nye bane, og har været primus motor for opbygningen af banen.

Sikkerheden skal selvfølgelig være i top. Og derfor har HAMK fået lavet nye, og mere sikre, huse til flagposterne. Et af dem er endda et højt tårn, med Danmarks måske længste gule flag – 4 meter langt er håndtaget. 

Klubben har ligeledes meldt sig i Eye Track-puljen hos DMU, og det er bestyrelsens håb, at HAMK kan få installeret Eye Track på 5 hop allerede i 2020. 

Til årets første træning, som er onsdag den 28. april 2020, er der fuldt booket op efter de nye Corona-træningsregler. Banen bliver blandt andet testet af kørere som f.eks. Jakob Kjær Nielsen, Kim O. Sørensen, Tobias Caprani, Line Dam og Jakob Frandsen

IMG_7535.jpg (1) IMG_7603.jpg IMG_7588.jpg IMG_7572.jpg