Crossnyt.dk logo

Hvad mener landstræneren

Emil Larsen skal holde styr på de danske talenter i 2018 og dem er der en del af som vi kan tillade os at have høje forventninger til.

Vi har snakket med Emil, der glæder sig til den kommende sæson.

- Hej Bo. Tak for at du viser interesse for DMUs Talent og Elite arbejde. Nu står sæsonen for døren, og det glæder vi os allesammen meget til. For mange af de danske drenge og piger, der ønsker at gøre en god figur i det store udland, har de været i gang med deres forberedelser siden november sidste år. De har allerede fået kørt en masse på motorcyklen med henholdsvis træningsophold i Italien, Spanien og Belgien. Flere har også allerede kørt de første løb, disse løb bruger vi til at se, hvor de ligger henne og hvor deres udfordringer ligger. Da det at blive god, er en konstant udvikling og en proces der varer hele sæsonen igennem, fortæller landstræneren og forsætter.

- Vores setup omkring Talent & Elite i DMU er stadig med fokus omkring de unge helt fra 65cc og op til EMX2, vi har nogle dygtige folk indover, såsom Brian Randrup og Nikolaj Larsen til at hjælpe med træning på motorcyklen. Vi har også til i år fået fysioterapeut Andreas Lund fra Nørrebro Fysioterapi med til udvikle kørernes træning, test og assistance ved genoptræning efter skader, fortæller Emil.

Selve kørerne er der en del af følge ifølge Emil Larsen.

- I år bliver der mange spændende kørere at følge, Thomas Kjer Olsen er selvfølgelig det helt store emne, og vi tror på at han fortsætter sin udvikling. Han er omgivet af nogle gode mennesker. Mikkel Haarup, som desværre kom til skade i weekenden har også god fart på, så det skal nok komme. Bastian Bøgh og Nichlas Bjerregaard skal begge ud at køre en hel sæson, de viser også gode takter. Pigerne Sara og Line skal begge køre en hel VM sæson i Dame klassen, i 125cc er Magnus Smith og Rasmus Pedersen nye og skal ud og have en masse erfaring i denne sæson. I mini klasserne er der igen i år en god gruppe af drenge, såsom Mads Fredsøe, Tobias Caprani, Jayden Schmidt, Lucas Bruhn, Nicolai Skovbjerg, Jakob Madsen, brødrene Kleeman osv, siger Emil der er glad for sammenholdet.

- De er gode til at bruge hinanden, og det er en vigtig ting i mine øjne, hele tiden at have nogen at spare og konkurrer med. Talent & Elite i DMU er på ingen måde nogen lukket gruppe, hvis du har mod på udlandet og vil gøre, hvad der skal til er alle døre åbne, slutter Emil, der sammen med os andre i sporten går en spændende sæson i møde.

 

emilogkørere.jpg