Crossnyt.dk logo

Indendørs Motocross hal på vej

De fleste har nok allerede hørt, at Djernis MX er på vej med en stor indendørs motocross hal på Mors. Crossnyt har taget en snak med de gode folk bag hallen, som lover gode ting for det danske MX folk.

Det er en lang proces når man vil bygge en indendørs motocross hal, men tilbage i august måned blev projektet skrevet ind i lokalplanen, efter en høring, hvor de høringssvar der havde været omkring byggeriet var blevet afvist. Men hvad er status så nu:

- Status er lige nu er, at der bliver gravet på lidt af den grund vi skal bygge på og ved nabogrunden - hvor Mac D er ved at blive opført - har man “desværre” fundet levn fra Vikingetiden, og det graver de videre efter bagefter. Vi ved endnu ikke hvor længe, men kommunen antager at det tager 1 til 3 måneder, siger Michael fra Djernis MX.

Når man er færdige med at grave efter fundene fra vikingetiden, skal kommunen have gravet lysmasterne ned. Det er de klar med, men kan ikke komme i gang før ovenstående er færdig. Det er selvfølgelig noget der kan skubbe projektet lidt, men folkene bag hallen håber på at den er klar omkring april/maj.

- Der skal laves udbud på projektet nu her - som fondene kræver - men priserne er steget lidt i forbindelse med verdenssituationen med Corona og Krig, siger Michael.

Hallen vil i øvrigt blive udstyret med solceller, så man kan holde omkostningerne nede i forhold til den energikrise vi har i øjeblikket. Men selvfølgelig er det mest det indvendige man som bruger er interesseret i, og udover at vi alle ved at der skal jord ind til at køre på, så prøver man at tænke lidt ud af boksen på Mors. Fx vil der også kunne trænes freestyle.

- Hallen kommer til at overraske med nogle vildt fede tiltag. Jeg har næsten ikke lavet andet end at sidde i møde de sidste to år, om tiltag der kan holde hallen i gang hele året. Jeg kan godt oplyse det har noget med nogle udenlandske kørere, brands og træning at gøre, men det vil jeg lade være lidt mere en overraskelse til hallen står færdig, siger Michael.

Med de tiltag der bliver lavet, vil der være åbent hver dag - både i crosshallen og på skaterdelen. For MX folket vil hallen komme til at forlænge sæsonens turneringer, og der er lavet en 3-årig sponsoraftale med Yamaha, så der vil fx også blive afholdt bLU cRU træninger. Derudover er der en masse andre brands, der har meldt sig på banen i forhold til at få en lækker MX hal. Hallen bliver indrettet med vaskeområde, en stor MX/skaterbutik, der bliver mulighed for overnatning overfor hallen og planen er, at der løbende skal laves om for at gøre banen attraktiv.

Projektet på Mors koster over 30 millioner, så udover fonde mm. har det også været nødvendigt med sponsorater, og der har heldigvis været stor velvillighed på det område.

- Vi har solgt sponsorater til en del lokale virksomheder, som ser et stort potentiale for øen, men vi har plads til flere, så hvis der sidder nogle derude og tænker - jeg skal med på det her projekt som sponsor - så er man mere end velkommen, siger Michael der også glæder sig over endelig at nærme sig noget konkret:

- Der er rigtig mange ender at holde fast i endnu, da flere ting er ude af vores hænder, men hold kæft mand det er fedt at være nået hertil og næsten kan hører håndværkerne komme i gang. Nu glæder jeg mig til alt det sjove efter flere års kæmpe slid med søgning til projektet, slutter en glad Michael fra Djernis MX.

IndendørsMX.jpg