Crossnyt.dk logo

Internationalt løb til Hamk i 2022

Den 19. maj 2021 havde Sportskommissionen for motocross under Danmarks Motor Union (SK MX DMU) møde. Her blev det vedtaget at pege på Han Herred Motorklub til afholdelse af et internationalt løb i 2022.

Formanden for Han Herred Motorklub, Henrik Gammelholm udtaler: ”Vi er naturligvis utrolig glade for, at SK MX DMU har valgt at pege på os i forbindelse med det internationale løb i 2022. Men det er også en kæmpe opgave, som vi er meget ydmyge i forhold til at få løst. I år har vi haft fornøjelsen af at afholde den 1. afdeling af A DM i april måned. I sidste weekend afviklede vi en afdeling af OB DM, og om godt en uges tid afholder vi en afdeling af B DM. Vi har fået masser af positiv respons på vores måde at afholde disse løb på, og det er nok en af grundene til, at SK MX DMU har valgt at pege på os til det internationale løb i 2022. En anden grund er nok også, at vores baneanlæg har gennemgået en stor udvikling i løbet af de sidste 1 ½ år. Noget som vi også har fået masser af positiv respons på fra kørere, som har været at køre på vores bane. Så kunne vi f.eks. få lov til at afholde en EM afdeling for 65, 85, piger og damer, så vil det være helt fantastisk. Så ville vi også kunne få mange af vores egne medlemmer ud at køre en EM afdeling på hjemmebane. Det vil jo være rigtig vildt – både for kørerne, men også for klubben”

Indtil videre er projektet dog kun i den forberedende fase. Inden man kan gå videre med projektet skal der indsendes en formel ansøgning til FIM Europe, og FIM Europe skal lave en ”pre-inspection” af banen i Fjerritslev. Først når FIM Europe har godkendt ansøgningen og banen, kan man komme videre med planlægningen.

”Men der burde være gode chancer for, at vi kommer i mål med projektet. Det kræver selvfølgelig, at vi skal have lavet nogle forbedringer – både på banen, men også i de øvrige faciliteter omkring banen. Men med stor opbakning fra Jammerbugt Kommune, vores fantastiske frivillige og diverse sponsorere, så skal det nok lykkes.” udtaler formand Henrik Gammelholm.

Anton Rokkedal Iversen, som er baneformand i Han Herred Motorklub håber på at klubben kan komme til at afholde en EM afdeling for 65, 85, piger og damer. ”Vi har jo haft flere store, nationale løb i år og sidste år. Men en EM afdeling vil være mega fedt. Hvis vi får løbet, så skal jeg nok knokle dag og nat for at lave den fedeste bane Danmark endnu har set. Det vil blive noget folk i både Danmark og andre steder vil snakke om bagefter” siger Anton Rokkedal Iversen.

Hos Jammerbugt Kommune er der også glæde og store forventninger. Borgmester Mogens Christen Gade glæder sig også og krydser fingre for at projektet kommer i hus. ”Jammerbugt Kommune har stort fokus på sport og idræt i kommunen. Og at få et sådant arrangement til Jammerbugt Kommune vil jo være fantastisk. Fra kommunens side er vi selvfølgelig klar til at hjælpe Han Herred Motorklub med at få projektet gennemført” siger borgmesteren.

Om Han Herred Motorklub får tildelt løbet bliver afgjort i løbet af de næste par måneder, og der vil selvfølgelig blive meldt ud så snart FIM Europe har taget deres beslutning.   

unnamed (1).jpg