Crossnyt.dk logo

Jørgensen fik AMA point på kontoen

Mathias skulle i ilden i weekenden i USA og med hans skade i mente, er det rigtig flot, det han lavede. Crossnyt har snakket med ham.

- Ført og fremmest, tak for alt støtten og opmærksomheden, der har været hele vejen rundt, det er helt utroligt, hvor mange danske øjne, der har fulgt med, både på stadion, men også bag skærmen - selv en håndfuld danskere kom ned i ryttergården. Dernæst skal der siges tak til de få folk, der har troet på at det her kunne lade sig gøre helt fra starten af. Dem skylder jeg en kæmpe tak, HS-Truck og Martin som faktisk var fundamentet for, at jeg kunne komme afsted, dernæst au2rep Sorø, fam Gottlieb, Thomas, røde, og familien, lyder det fra Mathias Jørgensen.

- Ved dårligt hvor jeg skal starte med denne historie. Det hele startede med en “track walk” hvor alle kører og pressefolk bliver sluppet løs til at kigge på div sektioner. Så er det således, at når man er uden AMA point ryger man i C eller B gruppen og dermed skal man køre først, så A gruppen får en lækker bane. Jeg kom så i B gruppen og skøjtede rundt og ikke meget var til at få hoppet på. Jeg var 7. hurtigst i de 6 omgange vi fik.

- Dernæst  er der 2 stk tidskval, hvor de tager den bedste tid fra hver kører. Så
Man har ligesom 2 skud at prøve i, fortæller Mathias.

- Jeg kvallede som 6 og 7 og samlet 29 overall med gruppe A og B. Dermed var jeg sikret en plads i Night show ( de bedste 40). Efter vores sidste kval begyndte himlen at åbne sig. Det var ikke så galt, men det blev bare værre og værre som aftenen skred frem.

- 1 indledende heat : får jeg en sindsyg dårlig start, jeg spinner rundt på den metal grid, vi starter på og kommer skidt afsted, får kørt mig fint op, men aner slet ikke, hvad jeg ligger.

( vi køre gooon program uden pitboard og paraply)

- Men jeg lå så nr. 9 som er sidste mand direkte til main, men blev taget på sidste omgang af Decotis. Må indrømme hvis jeg havde vidst jeg lå nr. 9, havde jeg fundet de dirty moves frem, lyder det fra Jørgensen.

- Dertil røg jeg i sidste chance som første mand. Starten går og jeg spinner igen rundt på grid og for en skidt start, får hurtigt kørt mig op som nummer 4 og indhenter 3/2 og napper dem faktisk i samme sving (lidt dirty) men jeg har lært af mine fejltagelser. Slutter dernæst som 2er i lcq og går til main.

- Regnen tager voldsomt til og banen bliver godt smadret.

- Nu er det main tid. Får en skidt start igen, men får kørt mig op som nr. 13 og det går godt, med 7 min igen, begynder de så at vifte med blå flag helt vildt, og jeg trækker til siden, 2 stk ryger forbi som bare ikke skulle ha været forbi, men det var en fabriks husky og KTM kører, så tænker, det er nok dem. Jeg ryger lidt ned i rækkerne og slutter som nr. 17, hvilket jeg er tilfreds med. Mer vil have mere, og jeg er klar til næste weekend, fortæller Mathias Jørgensen der kommer anderledes forberedt til næste afdeling.

- Nu har mig og Micheal en del mere, der skal arbejdes på, og testes inden næste weekend, han har taget alt grej med, så vi skal have bygget affjedring om og testet mere med gearing. Jeg glæder mig til mere tid på cyklen og på banerne for at se, hvad det kan blive til. PS, så er der altså AMA point på kontoen, lyder det fra en glad Mathias Jørgensen.

mj01.jpg