Crossnyt.dk logo

Jørgensen til Holland

Mathias Jørgensen er så klar efter hans knæskade, at han kan køre løb igen denne weekend var det SX i Holland.
Mathias fortæller:

-Supercross zuidbroek, første supercross løb i år, ja og faktisk i 2 år, da jeg slet ikke valgte at stille op sidste år, fortæller Mathias.

- I weekenden bød den på supercross i Holland, hvor startlisten var smæk fyldt med amerikanske stjerner, som arenacross vindere og ama køere, hamrene stærkt felt. Lørdag kom jeg "hårdt arbejderne og velfortjent med kun en plads fra hver gang"i finalen gennem 2 last chancer, med 2 holeshots og 1 heat win til det såkaldte superpole (hvor man har banen for sig selv) til at smide en hurtig omgang, og den tid gælder så til bom. Inden der havde jeg en placering som nr. 11. Hvilket jeg bibeholdte igennem superpole, dog med en stor fejl. Man har jo kun et skud i bøssen, som man siger, fortæller Mathias.

- Ja så kom vi til finalen, og inden der havde jeg kørt 4 heat med en del omgange i kroppen og nu stod den på 15 omgange på fuld smadder. Jeg måtte bare sande, at jeg gik død, det havde været hårdt at køre alle heatene hele aftenen med kort mellemrum og dertil i finalen, samt at komme tilbage efter langvarig skade. Minimal kørsels træning og desuden at rykke op på en 450 cc kværn. Så jeg endte. 12/12 efter et par gode fight med 10-11 pladsen, fortæller Mathias der skulle gøre klar til søndag.

- Sent i seng og tidligt op som det nu engang er når vi kører lørdag søndag med aftenshow og morgenshow.

- Jeg måtte hele møllen igennem igen og kommer til sidste chance til finalen, hvor jeg skulle til bom som nr. 3, men der går kuk i tidsplanen, og jeg hører de andre crossere gasser op og kommer til bom som nr. 10 i stedet. Men fin start fik taget et par i vuptierne og er nu oppe som nr. 2, hvilket jeg bare skulle slutte for at komme i finalen. Men rammer frigear i et sving og ryger ned som deadlast, men kører mig op som nr. 6. Efterfølgende var der noget tumult, da top 4 mente, de skulle i finalen, selvom reglerne var lavet om til det kun var de 2 første. Så 3/4 var heldige lige at få et Wildcard til finalerne, siger Mathias, der har flere løb på programmet.

- Første weekend Done, og jeg blev allerede tilbudt start til det tyske adac supercross, men næste weekend står den på Finland, derefter EM i supercross i Polen. Og så må vi se, om vi bliver enige om adac Sx.

- Jeg vil gerne sige tak til GG-Racing for at stille en lækker supercross kværn til rådighed hele vinteren, uden ham ville jeg ikke engang kunne komme op at køre i Herning, tak til Danni, Goul og Crew, der gjorde weekenden fantastisk.
mathiassx.jpg