Crossnyt.dk logo

JyskeVestkysten / Sønderborg er et motocross-mekka

Motocrosskørere fra Sønderborg er helt i den nationale og internationale top. I DM-finalen på Stefan Kjer Olsens og Mads Sjøholms hjemmebane i Nybøl vandt de tilsammen tre af fire heat i to forskellige klasser. Olsen blev danmarksmester og Sjøholm tog sølv.

Nybøl: Årstiden er til mudder på motocrossbanen i Nybøl. Men da DM-finalen i de to fineste klasser MX1 og MX2 skulle køres, var der tørt - små 20 grader og solskin over Nybølbanen. Vel omkring et par tusinde tilskuere fandt vej til topsport i en duft af benzin og røgen fra grillen med de ristede pølser - ringridere. Nede i gryden var det motocrosscykler på 250 og 450 kubikcentimeter - MX2 og MX1-klaserne - rytterne skulle ride på. Rundt i skarpe sving - over store bakker. Langs jorden og flyvende i luften.

Der har i tidens løb været mange dygtige motocrossryttere fra Sønderborg Motor Club, men lige i disse år, sidder Sønderborg-kørere med helt fremme i både MX1 og MX2.

Stefan Kjer Olsen var solidt foran inden DM-finalen søndag, og han skulle nærmest udgå for ikke at vinde DM-titlen. Men han holdt sig i den grad på motorcyklen. Han vandt et heat og blev nummer to i et andet. Så var danmarksmesterskabet hjemme. Lillebror Thomas Kjer Olsen har så også lige vundet VM-sølv.

Sjøholm suveræn

Der var måske endnu mere spænding i den lille klasse - MX2 - med motocrosscykler på de 250 ccm, hvor alle de største talenter udfolder sig. Her håbede Sønderborg-køreren Mads Sjøholm på en DM-titel. Men der skulle noget til for at vælte Glen Meier fra Randers af førstepladsen. Men Mads Sjøholm - der er ud af en familie, der har kørt på og solgt motorcykler i Sønderborg i generationer - satte alle på plads på hjemmebanen.

Han kørte som efter en snor - kender hvert et spor på Nybølbanen, mens alle andre svingede og lå noget mere uroligt i banen. Han sejrede meget suverænt i begge heat. Men det var ikke nok til et danmarksmesterskab, og det blev derfor til en samlet DM-sølvmedalje.

- Det var ret meget i kontrol i dag, og jeg pressede den kun engang imellem, når jeg kunne se, de kom lidt tættere på, sagde Mads Sjøholm efter den samlede sejr på Nybølbanen - og altså sejr i DM-finalen eller 6. afdeling af DM i Motocross.

- Det kunne ikke være bedre. Det var kun lige titlen, der ville være bedre. Men tillykke til Glen, det er fuldt fortjent, sagde Mads Sjøholm lige efter heat to.

Se hele artiklen her med billeder