Crossnyt.dk logo

Lucas havde en fed weekend

Lucas Ankjær var også en del af holdet, der fik sølv og han havde en super weekend.

- Emil Larsen ringede til mig sidste søndag efter DM-A og var i nød efter en MX1 kører til Coupe De L’avenir (uofficielt EM for hold).

- Holdet var Mikkel Haarup, Magnus Smith og jeg. Jeg tog en hurtig beslutning sammen med familien og gjorde mine ting klar, for at kunne tage afsted torsdag eftermiddag. Vi ankom til en kuperet mark med store hop, negative og glatte sving og en rigtig støvet bane.

- Lørdag: Jeg startede ud i træningen med at lære banen at kende og noterede mig med en beskeden 21. Plads. I kvalen prøvede jeg at få sat nogle hurtige omgange, men vi ligger alle tæt i tiderne, så et sekund kunne få mig ca. 10 placeringer frem. Jeg ender som 17’er, ikke helt tilfreds. Mikkel kvallede 1’er, så vi kvallede som 3’er til kvalheatet. Vi får linet op til kvalheatet og vi får alle kørt nogle gode placeringer hjem. Mikkel kommer i mål med en 1. Plads. Jeg kommer i mål med en 3. Plads. Magnus kommer i mål med en 32. Plads. Danmark er på pole position til søndag! Søndag: I løbet af lørdagen fik jeg pådraget mig 2 blodvabler og det blev ikke nemmere i løbet af søndagen, hvor det kun blev værre og værre som dagen skred frem, hvor at jeg så pådrog mig 4 blodvabler mere (allesammen på min dårlige venstre hånd), som de fleste nok ved, jeg lige har været skadet med.

- 1 heat: Mikkel og jeg får begge en god start og vender i første sving, som henholdsvis 1’er og 3’er. Vi får kørt nogle omgange og jeg får herefter rykket mig en placering frem og ligger nu bag ved Mikkel. Vabel plasteret holder ikke længere og jeg må smide 2 placeringer, hvilket betyder at jeg må køre i mål som 4’er. Efter første heat førte vores hold.

- 2 heat: Jeg får en mindre god start, bliver lukket ude i første sving og vender i første sving som 12’er. Pga. Den store mængde af støv og dårlig vanding af banen, får jeg indtaget støv og jord i mine briller, som gør at jeg bliver nødt til at køre i pit midtvejs og skifte briller. Jeg ender som 22’er.

- 3 heat: Som hold var vi nu faldet tilbage til en 3. Plads. Det betød nu, at jeg måtte æde mig selv og kæmpe igennem vablerne. Jeg får en god start og vender i første sving som 2’er efter Mikkel. Mikkel og jeg ligger 1 og 2 i nogle omgange, hvorefter jeg måtte lade en gå forbi. Herefter lå jeg 3’er i ca. 12 - 13 min. Inde i heatet. Jeg prøvede at holde feltet bag mig, men det er ikke særlig nemt at køre 25 min. Ved kun at holde fast i fingerspidserne, så jeg røg ned igennem feltet og endte som 12’er. Dette var nu nok til at vi som hold kunne stille os op på skammelen som nr. 2, kun tre point efter Irland. Død ærgerligt at tænke, da de 3 point var nemme at få øje på. Tusinde tak til hele Dansker lejren for en god weekend og en fed oplevelse, fortæller en glad Lucas.

ankjær.JPG