Crossnyt.dk logo

MX reglement 2023

Sportskommissionen Motocross har udsendt reglementet for 2023 og vi har kigget lidt på det væsentligste ændringer.

Noget af det væsentlige nye er, at B-kørere rykker op ved at have samlet 25 point i DM-A, ved at samle 20 oprykningspoint i DM-B/Landsdelsmesterskaber (ikke pokal løb) eller ved at blive top 3 i DM-B. YB B28+ rykker også op ved at blive top 3.Oprykningspoint samles lige som i C over flere sæsoner.

Vil man køre med tearoffs til løb, så skal man også have opsamler monteret. Tearoffs er stadigvæk forbudt under træning.

Kører du uden briller og ikke får bragt det i orden anden gang du kører forbi rep. området, så bliver du udelukket. Gælder både træning og løb.

Det er ikke tilladt for klubberne at tage overnatningsgebyr ved mesterskabsløb, men de må godt ved pokalløb. Der skal et evt. gebyr varsles i god tid.

B-kørere må deltage i DM-A og for MX1/MX2 kørere er der 2 heat pr. klasse samt et 15 min. + 1 superheat for de 15 bedst placeret. Der uddeles point efter 25 point skalaen i superheatet, og de kan tages med over i ens egen klasse.

Ved op til 39 kørere i DM-A bliver tidskvallen på 25 min. og ved mere end 39 bliver der to grupper med en tidskval på 20 min.

Der skal være minimum 2 blå flag ved DM-A og der satses på 3 blå flag. Gælder også support klasser.

Landsdelsmesterskaberne køres nu også for C-kørere samt junior 125 og OB 36+. Alle klasser kører 15 min. + 1 omg. heat og 15 min. tidskval.

Inddeling af landsdelsmesterskaberne er ændret så Sjælland kører alene som Øst, Fyn kører sammen med Syd og Nord kører alene.

I micro skal el-motorcykler indstilles til trin 1,2 eller 3 i begynder/laveffektklassen ellers deltager de i 50cc eller 65cc.

Vi har kun kigget på dele af reglementet her, så husk at læse selve reglementet inden sæsonen starter. Find det her: https://dmusport.dk/wp-content/uploads/2022/12/MX-reglement-2023-.pdf