Crossnyt.dk logo

Nikolaj Larsen om årets DM baner

Som de fleste ved har Nikolaj Larsen indstillet karrieren på eliteniveau, men han har et godt kendskab til de danske baner og crossnyt har derfor bedt ham give sin vurdering af de baner der skal køres DM A på i år.

28. april er det Honda Park i Randers der er første bane.

- Randers er altså en sjov og udfordrende bane, da den er delt næste lige, med meget sand på den ene del og hård ler jorden på den anden del. Det giver både udfordringer på køreegenskaberne, men lige så meget på opsætning af cyklen, dæk valg, affjedring, gearing osv. Det er en god udfordring at starte ud med.

20. maj er det Hedelandsbanen ved Roskilde der skal køres på.

- Hedeland en af de baner med det hårdeste underlag. Efter de har ændret layoutet og opdateret hoppende, har den fået et utroligt fedt flow. Her har man ikke altid noget at dreje i og ikke bid over det hele, så det kan faktisk betale sig at sætte farten lidt ned for at køre hurtigere.

1. juli er Mors værter for DM.

Mors er en af Danmarks flotteste baner. Klubben gør altså er kæmpe arbejde ud af banen og niveauforskellet i højden er en af de rigtigt fede ting på den bane. Her er der også en del forskel på underlaget, som gør den ekstra udfordrende. Og så er det jo en af de mest publikumsvenlige baner vi har.

19. august kommer turen til Aalborg.

- Aalborg er det nogle år siden jeg har kørt på, men har altid syntes det har været en super fed bane og har tit tænkt det kunne være er fedt stop på DM Kalenderen. Det er en god bane at få med på kalenderen og den har mange fede elementer for både kørere og publikum.

30. september køres finalen på Nisseringen i Næstved

Næstved er den bane jeg har kørt absolut flest omgange på. Altid godt præpareret. Det er en hårdbane, men alligevel er der forskel når du kommer fra det vi kalder Marken, som kan være sten hård, til du hopper ned i grusgraven (som den bliver kaldt), hvor underlaget stadig er hårdt, men som navnet siger er lidt mere grusset og hvor der kom lidt dybere spor. 


Alt i alt, er det nogle utroligt fede baner på kalenderen i 2018 og jeg er sikker på, at det bliver noget fedt race man kommer til at opleve. Det er lige før man selv skulle være med, slutter Nikolaj Larsen med et smil.

DM-A løbsdatoer 2018:
28. april - Randers
20. maj - Hedeland
1. juli - Mors
19. august - Aalborg
30. september - Næstved

_MB_4469.JPG