Crossnyt.dk logo

Presse. Medaljeregn over Han Herred Motorklub

To danmarksmestre i 2021 kommer fra klubben i Fjerritslev. Den 11. april 2021 blev Danmarksmesterskaberne i motocross skudt i gang på Starkærbanen i Fjerritslev, men først for nylig kunne man kåre mestrene i de forskellige klasser. Sæsonen 2021 endte med at blive den bedste i klubbens historie.

Den regerende danmarksmester i ”Kongeklassen” gentog succesen fra 2020 I den absolut bedste danske klasse.

A MX 1 hvor kørerne konkurrerer på 450 ccm maskiner, blev det igen Nichlas Bjerregaard fra Han Herred Motorklub, der kunne stå øverst på podiet, da der skulle uddeles medaljer for det samlede resultat i Danmarksmesterskabet.

I løbet af årets syv afdelinger kørte han sig til flest point og kunne efter 14 heats kåres som Danmarksmester.

Efter at have kørt de første to afdelinger af DM i A MX 1 klassen var sidste års samlede nummer 4 i ”Kongeklassen”, Kim O. Sørensen, godt med i kampen om Danmarksmesterskabet. Desværre gjorde et styrt med to brud på ryggen, at han måtte sidde over resten af sæsonen. Heldigvis er Kim O. Sørensen tilbage på motorcyklen og klar til sæsonen 2022.

Gode placeringer i eliteklassen A MX 2

Til sæsonen 2021 havde de lokale kørere, Jakob Kjær Nielsen og Mark O. Sørensen, skiftet til A MX 2 klassen, hvor der køres på 250 ccm maskiner. Efter henholdsvis at være blevet nr. 3 og nr. 11 i den samlede stilling i ”Kongeklassen” i 2020 skulle de to kørere nu konkurrere i A MX 2 klassen i 2021. Det blev til flotte placeringer med en samlet 4. plads til Jakob Kjær Nielsen og en samlet 8. plads til Mark O. Sørensen.

I klassen junior 125 sluttede Jacob Madsen på en stærk 8. plads efter at have været skadet i månedsvis på grund af to brækkede ankler.

B MX 2 I en af de næstbedste rækker, B MX 2, blev Han Herred Motorklub også flot repræsenteret. Mads Vestergaard fik en 3. plads, Asger Martens en 6. plads og Mikkel Lynge en 10. plads i den samlede stilling.

De helt unge havde en fantastisk sæson Danmarks Motor Union havde igen i 2021 arrangeret en løbsserie under navnet ”DMU Kids Cup”. Hvilket er en holdturnering for børn i alderen fra 4 til 11 år. Her fik holdet fra Han Herred Motorklub en samlet 3. plads ud af de 17 hold som deltog. I klassen B 65, hvor aldersgruppen 8 til 12 år konkurrerer, blev det til tre pladser inden for top 10. Casey Karstrøm sluttede på en samlet 3. plads, Samuel Rolighed på en samlet 5. plads og Sigurd Emil Sørlie Thomsen på en samlet 7. plads.

Ny Danmarksmester i B 85-klassen I landets bedste klasse for 85 ccm maskiner fik Han Herred Motorklub for første gang i mange, mange år en Danmarksmester. Her kunne 12-årige Jacob Ehlers Bloch nemlig fejre, at han i sikker stil vandt årets Danmarksmesterskab. I samme klasse fik også to øvrige Han Herred-kørere også flotte placeringer, nemlig Magnus Østerby, som fik en samlet 3. plads og Gustav Thomsen, som sluttede sæsonen på en samlet 8. plads.

Old boys kørerne gjorde det også godt I klassen OB 30 + A kunne Daniel Nielsen fejre en samlet 6. plads, imens Carsten Christoffersen sluttede på en samlet 4. plads i klassen OB 50+ B.

Satsning på talentudvikling har givet resultater Med støtte fra Jammerbugt Kommune lancerede Han Herred Motorklub i starten 2021 ”Motocross Talentcenter Han Herred”. Et tiltag som har til formål at tiltrække og udvikle unge talenter indenfor motocrosssporten. Her er elitekøreren Kim O. Sørensen sportschef, og Danmarksmester i ”Kongeklassen”, Nichlas Bjerregaard, og Mark Jensen trænere for de unge kørere. ”Vi har forsøgt at få så meget aktivitet og træning lagt ind i sæsonprogrammet for 2021, og det lader til, at det har haft en effekt. Når vi gør resultaterne for 2021 op, så har vi haft 16 placeringer indenfor top 10 i de forskellige klasser. Heraf to Danmarksmestre. Det er meget tilfredsstillende i det første år vores Talentcenter er i drift. Flere af vores kørere har også været ude i Europa, hvor de har deltaget i forskellige løb – og det har de gjort rigtig godt” fortæller Sportschef Kim O. Sørensen. ”Alt i alt, så har det været en fantastisk sæson” fortæller klubformand Henrik Gammelholm, ”Vi har afholdt en række gode løb – heriblandt den første afdeling af DM A – og vores kørere har opnået en række rigtig flotte resultater. En stor del af æren for disse resultater skyldes vores Talentcenter, vores uovertrufne trænere samt støtten fra Jammerbugt Kommune, som i denne forbindelse er en ganske væsentlig samarbejdspartner, som bakker op om klubbens ambitioner”.

Det største løb i Han Herred Motorklubs historie bliver i 2022 Der er selvfølgelig planer og ambitioner for sæsonen 2022 i Han Herred Motorklub. ”Vi satser selvfølgelig på at have vores kørere godt placeret i de forskellige nationale klasser i sæsonen 2022. Vi har også ansøgt Danmarks Motor Union om at komme til at afholde finalen i eliteklassernes Danmarksmesterskab i 2022 samt en række andre løb. Herudover har FIM (den internationale motorsportsunion), på baggrund af vores afvikling af forskellige løb i 2020 og 2021, udpeget klubben i Fjerritslev til at afholde den første afdeling af Europamesterskaberne. Det kommer til at finde sted i foråret 2022, hvor omkring 300 kørere fra forskellige lande i Europa kommer for at dyste i klasserne 65 ccm (8-11 år), 85 ccm (10-14 år), Dameklassen samt Junior 125 (12-18 år). Her vil også adskillige af klubbens egne medlemmer deltage.” beretter en spændt og stolt klubformand. ”Europamesterskabet bliver – uden sammenligning – det største arrangement i klubbens historie. Det bliver en kæmpe opgave at planlægge og afvikle, men det bliver også utrolig spændende. Vi satser på et arrangement, hvor hundredevis af mennesker vil gæste vores baneanlæg. Men også et arrangement, som vil bringe masser af mennesker til Fjerritslev by og store dele af Jammerbugt Kommune. Vi håber på at kunne afvikle arrangementet i samarbejde med øvrige klubber/foreninger i kommunen, den lokale borger- og handelsstandsforening samt Jammerbugt Kommune. Så sæsonen 2022 bliver virkelig noget at glæde sig til”, slutter Henrik Gammelholm.

Såfremt der er uddybende spørgsmål til ovenstående, er man velkommen til at kontakte formand for Han Herred Motorklub, Henrik Gammelholm på tlf. 53641589 eller e-mail: formand.hamk@gmail.com