Crossnyt.dk logo

Rapport fra #64 Simon Vilhelmsen

Supermoto Taiwan championship er et åbent nationalt mesterskab, som har mulighed for at invitere udenlandske kører til at deltage og danmarks bedste supermotard kører Simon Vilhelmsen var på plads og kommer med denne rapport.

Simon fortæller:

- I år var det så mig, der fik invitationen, en invitation, der baserede sig på min 4.de plads i VM i 2017. Taiwan gør sig specielt bemærket ved at have en pro aktiv tilgang til talent udvikling. Derfor holdt man fredag inden løbsweekenden træningsskole som optakt til mesterskabsløbet, fortæller Simon glædede sig til at give sine erfaringer videre.

- Utroligt inspirerende, for mig, at få denne mulighed for at give mine erfaringer videre til de mange nye Supermoto elever på dagens træningsskole. En god dag som blev afsluttet med uddeling af diplom og naturligvis fælles fotosession med podiet for weekendens løb som baggrund.

- Nu er det jo ikke sådan lige at tage sin egen motorcykel med i flyveren, derfor stiller arrangørerne en motorcykel til rådighed, hvilket betød en standard Husqvarna, hvilket vi i Team RaceTech var meget tilfreds med, da det er det samme mærke, jeg anvender til dagligt i Europa.

Til søndagens løb startede jeg første heat bagerst i feltet, men fik mig kørt op som nr. 1, og efter 12 omgange havde jeg sikret mig en sejr i første heat, som giver adgang til pole position til andet heat. Andet heat gik godt og jeg fik igen kørt mig i mål på en førsteplads. Så samlet en plads på podiets øverste trin efter dagens løb.


Der er en helt anden opmærksomhed omkring Supermoto som sportsgren, i denne del af verden, hvilket man som dansker lige skal forholde sig til, men det føles rigtig, da jeg fik mulighed for at uddele pokalerne til de mindste piloter i Yamaha PW-klassen, dejligt at kunne være med til det også, fortæller Simon.

Jeg fik også en masse positiv respons fra både kørerne og publikum og i Husqvarna-teltet blev der i pausen gjort plads til, at jeg kunne skrive autografer til fans på både hjelme, tøj, autografkort og lignende.   

Løbet var rigtig godt organiseret og det var en stor oplevelse at køre sammen med de asiatiske kører - blandt andet den taiwanske mester - og mærke konkurrencen. Der skal lyde en særlig tak til (Juan og Lin) for at organisere løbet. 

Kalenderen herfra er tæt besat: Jeg kører for det tyske team MH Racing i det internationale tyske mesterskab. Derudover deltager jeg i hele serien i FIM Asia Supermoto Championship, der afvikles i mange af landene i regionen og endeligt er det også planlagt, at jeg skal deltage i første afdeling af AMA (USA) som bliver kørt i staten Idaho til april.

Det bliver et rigtig spændende år, hvis i spørger mig, slutter Simon, der glæder sig til 2018.

 

sv.jpg