Crossnyt.dk logo

Rygte: IceOne og andre mister fabriksstatus

Vi er knapt kommet i gang med denne sæson før rygterne omkring næste sæson er begyndt at dukke op. Et af de helt store rygter er, at KTM gruppen vil skære ned på deres antal af fabriksteams.

Rygtet lyder, at KTM gruppen, som står bag mærkerne KTM, Husqvarna og GasGas, overvejer at omstrukturere deres indsats i VM Motocross.

Igennem de seneste år har den østrigske koncern tilføjet mærkerne Husqvarna og GasGas, hvilket også har betydet, at de er gået fra to til seks fabriksteams. Det er en stor økonomisk indsats, og da koncernen har investeret kraftigt i MotoGP, er det utvivlsomt et stort budget der bruges på at køre ræs.

Rygtet lyder, at der fra 2022 kun skal være et fabriksteam for hvert mærke. Det forlyder, at KTM skal forsætte med deres eget KTM factory Racing, Husqvarna skal drives af Nestaan (Hvor Rasmus Krogh Jørgensen er manager) og GasGas skal drives af De Carli.

Det efterlader IceOne, Standing Construct og Diga-Procross uden at være fabriksteams længere, men der er selvfølgelig stadigvæk en god mulighed for, at de forsætter som satellitteams under deres nuværende mærker.

Umiddelbart har Thomas Kjer Olsen kontrakt direkte med Husqvarna, så formodningen er, at danskeren stadigvæk kører Husqvarna i 2022 – og formentlig med Rasmus Krogh Jørgensen som teamchef.

Foto: Shotbybavo

84600_Rockstar Energy IceOne Husqvarna_2021_Team_shotbybavo_DSCF6371.jpg