Crossnyt.dk logo

Store ændringer: B DM for MX1 & MX2 udgår

I det seneste referat fra SK Motocross fremgår det, at der sker store ændringer i sporten. Blandt de mest opsigtsvækkende er, at B MX1 og MX2 fra 2024 ikke længere skal køre B DM, men til gengæld må de deltage i DM-A allerede fra næste år.

Der sigtes mod en DM-A og DM-B fusion
DM-A afvikles forsat med 5-7 afd. og med Mini 85 Open som den primære supportklasse. Her må alle med A og B licens deltage. Til gengæld erstattes B DM for MX1 og MX2 af en B Cup fra år 2024.

Fra 2023 indføres et nyt oprykningssystem fra B til A. Der vil være to måder at rykke op på fra B til A:

1) Oprykningspoint, som det kendes fra C-klasserne. Alle løb vil være oprykningspointgivende. Ved opnåelse af 20 oprykningspoint kan man vælge at indløse A-licens med det samme, eller at fortsætte i B året ud og derefter indløse A-licens til den kommende sæson.

2) Mesterskabspoint i DM-A. Alle B-kørere får mulighed for at deltage ved DM-A. Har en kører opnået minimum 25 point i den samlede DM-A mesterskabsstilling ved sæsonens afslutning, medfører det oprykning til A fra begyndelsen af den kommende sæson. Denne regel erstatter reglen om, at det automatisk medfører A-licens, hvis man som B-kører kvaller ind ved DM-A.

Der tages så vidt muligt hensyn til ADAC og Svensk mesterskab i kalenderplanlægningen.

Der køres forsat Junior DM
Der køres forsat DM for Junior 125 og der kan deltages i Junior 125 på A- eller B-licens. Har man A-licens, kan man samtidig deltage i DM-A i MX2-klassen. Har man B-licens, kan man deltage i B MX2.

Pige/Dame 85cc osv. er ikke nævnt, så deres DM forsætter øjensynlig også, så det ligner en rød tråd i junior kategorierne (og Dame).

C-kørere kan blive landsdelsmester
C-kørerne skal ikke længere blot køre pokal løb til landsdelsmesterskaberne. De kan nu også blive kåret som mester i deres egen region, og regionerne deles fremover i 3 – ØST (Sjælland), SYD (Fyn og det sydlige Jylland) og NORD (Nord- og Midtjylland).

DMU C Cup forsætter umiddelbart med at være landsdækkende.

DM Micro afvikles på en dag
For Micro kørerne bliver den populære Yamaha Kids Cup forsat en stor del af løbskalenderen. Her afvikles 6 afd. over hele landet.

Micro DM afvikles til gengæld på en enkelt løbsdag sidst i juni.

Hold DM tilbage i slutning af året
Formentlig som resultat af dette års lave deltagerantal, rykkes DM for klubhold tilbage på den tidlige kalenderplacering sidst på året. Formentlig omkring 1. september.

Gebyr og anmeldelsesfrist
Anmeldelsesfristen til løb ændres så frist 1 bliver 6 dage før løb og frist 2 bliver 2 dage før løb. Dette gælder dog ikke publikumsløb.

Anmeldelsesgebyret for frist 1 hæves med 40 Kr. (udover de reglementsbestemte 5 Kr.), mens frist 2 kun hæves med de årlige reglementsbestemte 5 Kr.
Gebyr for DM-A og supportklasse fastsættes senere. Her afventer man formentlig DM-A klubbernes evalueringsmøde.

Den nyligt opfundne trend med gebyr for overnatning står klubberne frit for ved klubbens egne løb, så længe det meldes ud i god tid, mens det ikke er tilladt ved DMU fastlagt mesterskabsløb og Cups.

 

Vil du læse hele referatet kan det findes her. 

8020557c-d6d0-4cdd-baed-92018a00e205.gif