Crossnyt.dk logo

Talent, træning og team-spirit – opskriften bag Magnus og Caspar’s top-3 i DM B

Hedeland-banen var i lørdags arena for en nervepirrende afslutning af B-DM, især i MX1, hvor kampen om de øverste pladser på skamlen var intens.
Gennem alle DM-løbene i 2018-sæsonen har JØ Honda Racing’s Magnus Øriis Nielsen og Caspar Sandbye Ankjær krydset klinger med KTM-køreren Rasmus Brandenborg, og de 3 har byttet plads i top-3 nærmest for hvert heat, der er kørt. 
Gennem sæsonen har den røde nummerplade siddet på alle 3’s cykler på skift. Magnus havde den efter de første to afdelinger, Caspar snuppede den i Sønderborg, og forud for sidste afdeling i mesterskabet i weekenden sad den på Rasmus’ cykel. 
Konkurrencen var rimelig tæt med kun 42 point mellem nr. 1 og 3, så i teorien kunne alting stadig ske. De 3 kunne have været endnu tættere på hinanden pointmæssigt, men Caspar var uheldig i Holstebro, hvor en knækket kæde i 2. heat  kostede dyrebare point i hans samlede stilling. 

I årets sidste mesterskabsløb for B-kørere, viste både Magnus og Caspar at de både har den fart og stabilitet, der skal til for at ligge helt i toppen af klassen. Caspar kørte med sin flotte show-stil tredjepladsen hjem for både dagen og mesterskabet. Magnus holdt hovedet iskoldt, og hentede med 2 sikre heatsejre de mere end 10 manglende point hjem, der var nødvendig for at snuppe førstepladsen i den samlede stilling, og han kunne hyldes som velfortjent vinder af 2018-mesterskabet.

Der findes sikkert mange derude, der godt ved hvad der kræves for at køre sådanne flotte resultater hjem, men vi tænker alligevel at Magnus og Caspar’s historie fortjener at blive kort belyst, og forhåbentlig kan inspirere og motivere andre til at gøre noget lignende, og ikke mindst finde deres egne realistiske mål og ambitioner.

Caspar og Magnus er 17 år, og motocross har været en markant del af deres liv, da de begge startede da de var 3-4 år gamle. Allerede dengang viste de både stor interesse, men også tydeligt talent for sporten, og sammenholdt med stabil støtte og opbakning fra forældre, venner og team, var fundamentet lagt for mange års fortsat udvikling.

År for år er udviklingen holdt vedlige gennem en kombination af fokus, fysisk træning, teknik-træning og motivation indefra såvel som udefra, og både Caspar og Magnus er beviser for at talent ikke kan bruges til noget uden træning, og at selv benhårdt fokus og træning intet fører til, hvis talentet ikke er til stede.
Begge har også gennemgået ”sure” perioder, hvor skader, manglende resultater eller lav motivation har sat udviklingen i stå, men med en passion og lyst til sporten forankret inderst inde, er de altid kommet tilbage i topform. 
Et nyligt eksempel er netop Magnus, der holdt et par års pause fra han var 10 til 12 år, og han var ukampdygtig det meste af 2017 grundet en knæskade. Dette til trods, kom han op på hesten igen, og årets mesterskabstitel viser med al tydelighed at alt er muligt for den, der har evnen og lysten til at vinde.

Magnus og Caspar er begge vigtige rollemodeller i JØ Honda Racing team’et, som er et team med stort fokus på udveksling af evner, erfaringer og idéer, og det er netop det sammenhold, der gør individuelle topresultater mulige.

Tekst: Lars Meller
Foto: JØ
jø team.jpg