Crossnyt.dk logo

Thomas Kjer Olsen på VM podiet i Argentina

Motocross-køreren Thomas Kjer Olsen fik noget nær den perfekte start på sæsonen, da han søndag aften dansk tid blev nr. 2 i det argentinske VM motocross Grand Prix. Kjer Olsen vandt VM bronze i fjor, og med denne start på 2018 har han sat et solidt første hug ind på hans proklamerede mål om at blive verdensmester i 2018.

Thomas Kjer Olsen viste tænder lige fra starten af dagens første MX2 heat, hvor han efter en god start var hurtig til at placere sig som nr. 4 i det stærkt besatte felt. Her lå han i kamp med en flok andre kørere og måtte sande at sidste års verdensmester, Pauls Jonass fra Letland, samt stortalentet, Hunter Lawrence fra Australien, stak af i fronten af feltet. Jonass og Lawrence sluttede heatet som nr. 1 og 2, mens danske Thomas Kjer Olsen eroberede endnu en placering og blev nr. 3 i heatet.

 

I dagens andet heat var Thomas Kjer Olsen igen flyvende ud over start-bommen, og efter blot to omgange placerede han sig solidt på 2. pladsen, hvor han nærmest kørte et solo-ridt Pauls Jonass igen var stukket af i front, og Kjer Olsen selv havde et forspring på 6 sekunder ned til nærmeste forfølger. Dermed blev Thomas Kjer Olsen en solid nr. 2 i andet heat.

 

Med en 3. plads og en 2. plads i heatene sikrede Thomas Kjer Olsen sig den samlede 2. plads i det argentinske Grand Prix, og dermed også 2. pladsen i VM stillingen, hvor Pauls Jonass fra Letland fører og Hunter Lawrence ligger nr. 3.

 

Thomas har som erklæret mål at blive verdensmester, men sæsonen er lang - fordelt over 19 afdelinger i hele verden - og her er stabilitet, lige så vigtig som det at køre stærkt. Det ved Thomas om nogen, og stabilitet er derfor noget af det den 20-årige sønderjyde har fokus på i år.

 

Thomas Kjer Olsen havde følgende kommentar efter det argentinske Grand Prix:

 

- Det er altid lækkert at starte en sæson med et podie-resultat. Jeg har arbejdet godt med teamet og mig selv her i vinter, så jeg har en god følelse i øjeblikket. Tingene virkede ret godt i Argentina, og jeg er tilfreds med min fart. Mit mål var at være stabil hele dagen, og jeg er glad for at jeg kunne holde det mål. Mine starter var også gode, og det sætter mig i en god position, til resten af mesterskabet. Jeg ser virkelig frem til det næste GP i Holland.

 

Foto: Juan Pablo Acevedo

 

VM stilling efter første VM GP i Argentina:

 

1 Pauls Jonass LAT 50 point
2 Thomas Kjer Olsen DEN 42 point
3 Hunter Lawrence AUS 37 point
4 Ben Watson GBR 36 point
5 Jed Beaton AUS 27 point


/DMU

Thomas Kjer-Olsen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.jpg