Crossnyt.dk logo

To sprint afd. og superfinale i DM-A 2023

Svebølle Motocross Klub har sendt et forslag til SK Motocross vedr. afviklingen af DM-A i 2023, og det indebærer to afd. med et anderledes format end de resterende afd. - inspireret af tripple crown i USA, som også kun køres ved enkelte afd.

På klubmøderne der for nyligt er blevet afholdt forskellige steder i landet, blev der bl.a. også diskuteret afvikling af DM-A og klubberne er blevet informeret om, at det er kørernes ønske der bliver kørt lange heat og 7 afd. af DM-A.

Det har fået Svebølle Motocross Klub til at sende et interessant forslag til SK Motocross. Se forslaget her:

Hej SK MX
Efter klubmødet i Roskile har vi fra Svebølle Motocross Klub et forslag til DM-A, der går ud på at indføre en til to sprint-afdelinger. Dvs. at fx fem afd. bliver afholdt som normalt, mens to afd. bliver kørt som sprint-afdelinger (inspireret af Supercross i USA, hvor nogle afd. bliver kørt som tripple crown afd.).

En sprint afd. i DM-A skal bestå af to heat, hvor der køres 10 omgange i hvert heat (ca. 20 min. på de fleste baner), og til sidst køres der en superfinale med de 13 bedste fra hvert heat (MX1, MX2 og 125).

På den måde bliver der lidt nyt ”hype” omkring serien og et afbræk i de syv DM-A afd. som for nogle godt kan blive lidt langtrukket. Dem der godt kan lide korte heat får to afd. inden for deres fortrukne område og dem der kan lide lange heat får stadigvæk fem afd. med lange heat.

Det giver samtidigt noget nyt til publikum, ligesom det giver noget nyt at skrive om fra afd. til afd. og fra pressemeddelelse til pressemeddelelse.

I SMCK vil vi meget gerne afvikle en DM-A sprint afd.

PS vi har forelagt ideen for Speedy, der som kommentator meget gerne ser ideen indført, og han kunne se gode muligheder for at skabe ny spænding bag mikrofonen. Ideen er også blevet taget rigtigt godt imod hos de kørere vi har fremlagt den for.

Unavngivet-300x152.png