Crossnyt.dk logo

Vil i Top 5 ved VM og på podiet

Line Dam har baglandet i orden og vil gøre det bedre end i fjor. Artikel fra Din Avis.

22-årige Line Dam Nielsen, der herhjemme repræsenterer Randers Motor Sport, RMS, men ude i den store verden nu kører for italienske JK Racing, har store ambitioner og mål for sæson 2021, hvis da ellers coronaen giver hende lov til at dreje på gashåndtaget.

I år vil Line i Top 5 om verdensmesterskabet og desuden i forskellige VM afdelinger på podiet som placeret mellem de tre bedste. Og fortsætter hun fremgangen, skulle der være gode muligheder for at komme endnu tættere på verdenstoppen. Italiensk team Samarbejdet med det italienske team JK Racing giver hende tæt på optimale forhold og er da også baggrunden for hendes optimisme og forventninger.

Det er italienerne, der bad om samarbejde – og ikke omvendt. ”Ja, de har kontaktet mig og tilbudt mig at køre for dem med alt, hvad det nu indebærer. Jeg bliver en del af et stort team og får en base, når det går løs. De tror virkelig på mig, og jeg skal nok sørge for, de ikke bliver skuffede,” siger Line om samarbejdet med det stærke italienske team, der tæller både VM- og EM-deltagere - og så Line som eneste høne i kurven. Line er optimist. ”Jeg tror og håber på, at 2021-sæsonen bliver kørt så normalt som muligt. Der vil sikkert være nogle restriktioner, der skal overholdes, men jeg tror på, at løbene bliver kørt,” siger Line, der i forhold til i fjor er skiftet til nyt team - JK Racing, og forberedelserne er i fuld gang. Således har hun været en tur i Italien og tager i næste uge til Red Sand i Spanien og bliver der et par uger. ”Så vi er i gang med at forberede os til 2021-sæsonen,” siger Line, der er imponeret over det nye team.. ”Det er nogle rigtig skønne mennesker at arbejde sammen med, og jeg tror virkelig på den bedste sæson nogensinde i 2021.

Målet er Top 5 og nogle ture på podiet. Jeg tror virkelig på det, for jeg har mit bagland i orden både med teamet i Italien og teamet fra Easy MX og Yamaha Sport Scandinavian hjemme i Danmark. En travl sæson Line er som nævnt optimist med hensyn til placeringerne i 2021. Der er prioriteret omkring aktiviteterne i en forventet travl sæson. VM og DM står øverst på ønskesedlen, men EM er også en mulighed. ”Måske et par EMafdelinger, hvis det ellers passer ind i det øvrige program,” siger Line, der også i 2021 kører Yamaha. Tidligere kørte hun Honda, men skiftede så til Yamaha. ”Jeg skulle lige vænne mig til at køre Yamaha. Den er jeg glad for, men der er alligevel en del tilvænning fra det ene til det andet,” fortæller Line, der bliver på Yamaha, men nu i et udenlandsk team, der tæller gode navne.

Jeg glæder mig enormt til, at de måske kan flytte det sidste hos mig,” håber Line, der uanset skiftet til JK Racing har Easy MX og Lines favoritmekaniker Bo Rasmussen til at sørge for materiellet, ligesom hun fortsat træner med to generationer Caprani - farmand Mikkel og sønnen Tobias. ”Ja, Team Caprani og Kenneth Kaalund, dansk mester i M2 i fjor, holder mig skarp. Vi træner fint sammen ca. tre gange om ugen og har en fin hård træning, men også rigelige mængder hygge,” griner Line. Så baglandet er i orden. Omkring hende er folk, hun kender og har arbejdet sammen med før. ”Og med dem ved jeg, det virker,” siger Line. Nu venter motocrossfolket blot på at få lov at komme ud af startblokkene.

Fakta Line Dam Nielsen 22 år I 2018 blev hun nr. 10 individuelt ved VM og fik sølvmedalje ved de nordiske mesterskaber for hold – i en sæson, hvor hun gjorde come-back efter en lang pause grundet korsbåndsskade. I 2019 blev det til en ottendeplads ved VM, en fjerdeplads ved Europa-mesterskaberne og en tredjeplads ved EM for hold. I 2020, hvor coronaen trillede ind på banen, lå Line før sidste afdeling om VM på en flot sjetteplads med mulighed for at avancere, men coronafrygten holdt Line hjemme, og så blev sjettepladsen i stedet forvandlet til en placering som nr. otte. Nu venter hun og alle andre motocrosskørere på udmeldinger om muligheden for at gennemføre VM-serien 2021.

Udklip.JPG (41)