Crossnyt.dk logo

Vildt comeback af Haarup

Årets første VM i Argentina startede ikke som Mikkel Haarup og hans team havde planlagt, men efter at have været dømt ude med tekniske problemer holdte Mikkel Haarup pludselig bag bommen i andet heat.

Weekendens problemer startede i tidstræningen lørdag og Mikkel Haarup kom ikke til start i kvalifikationsheatet. Herefter har teamet utvivlsomt kæmpet bravt for at få en racer klar, og de havde også startet Kawasaki’en op om formiddagen, men problemerne var øjensynligt ikke løst, for der var ingen Mikkel Haarup ude til træning eller bag bommen til første heat.

Mikkel Haarup og hans team gav heldigvis ikke op, og det lykkedes at få problemerne løst, så mod alle odds holdte nr. 11 helt yderst til start i andet heat. Han kom godt af sted og fik det bedst mulige ud af sin startposition. Fulgte det op med stærk kørsel og kom i mål som nr. 6.

Derved fik Mikkel Haarup vendt det der kunne have været 0 point til 15 point og en 13. plads i VM stillingen. Der kan man snakke om at få det bedst mulige ud af situationen.

Jargo Geerts vandt kval heatet og begge heat, så med det nye point-system fik han 60 point til VM stillingen (10-25-25). Andrea Adamo ligger nr. 2 i VM med 49 point (9-20-20) og Thibault Benistant ligger nr. 3 med 41 point (6-22-13).

I MX1 klassen var der stærk kamp om pointene, men Jorge Prado trak det længste strå og fører nu VM med 50 point (10-25-15), tæt forfulgt af dagens overraskelse Ruben Fernandez med 48 point (7-16-25) og Romain Febvre på 44 point (6-22-16).

Se alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx 

Haarup.jpg