Crossnyt.dk logo

Aalborg motor klub udvider!

En kort ansøgningsprocess, og en utrolig velvilje fra Aalborg kommune, har nu gjort at Aalborg motor klub kan udvide aktiviteterne på Furdalsvej, og omkring Dall banen. Helt konkret er udvidelsen en mellem bane, henvendt til 65 og 85 kubik kørere i alderen 8-16 år, samt en gokart bane.

Til sidst nævnte vil der blive etableret en ny gokart klub under DASU ved navn Aalborg Gokart klub. Det betyder i sin enkelthed at de ikke hører under nuværende godkendelser som Aalborg motor klub er underlagt, som for eksempel miljø. Go kart banens beliggenhed i det der i daglig tale bliver kaldt ”hullet” gør åbningstiderne på banen vil være 08:00 – 22:30 mandag til og med lørdag. Søndag vil der være lukket.

Denne asfalt bane giver også mulighed for at udvide med eksempelvis supermotard, og drømmen er man igen kan få etableret trial og enduro sporten igen på Furdalsvej som det var for 20 år siden. Projektet blev startet helt tilbage i 2010, men blev droppet igen.

De nuværende repræsentanter for klubben kan ikke fortælle hvorfor, men blev gjort bekendt med projektet lige som 2022 sæsonen sluttede. De fik startet projektet op igen, og med nogle hurtige beslutninger og godkendelser i hus, samt en enorm støtte fra kommunen er det nu en realitet. For der stadig vil være på plads på området til kørere og teams kan campere i forbindelse med arrangementer, har det været nødvendigt at nedlægge 2 gravhøje placeret sydvest for motocross banen, til fordel for en ny etableret oplyst vej ind til området, samt parkering for publikum. Dette har kunne lykkedes, da fredningsnævnet har vurderet disse to gravhøje som ubetydelige. Beslutningen er bakket op af miljøministeriet og kulturministeriet. 

Arbejdet med at anlægge baner og nogle rigtig fine nye faciliteter, er som før nævnt støttet af Aalborg kommune, der har lagt et million beløb i projektet. Sammen med en god portion doneret af lokale erhvervsdrivende, ser fremtiden altså rigtig lys ud for motor sporten ved Dall syd for Aalborg.  Tegning over gokartbane 

Screenshot_20230331_224559_Acrobat for Samsung.jpg