Crossnyt.dk logo

Det startede med et brag

Frederik Stampe var klar bag bommen til DM B i weekenden, hvor der var rigtigt mange tilmeldte i stort set alle klasser.

- Jeg kørte jeg mit første DM i 125 cc klassen, som er ret fed, idet der i hvert fald i Fjerritslev var nogle af de pt. bedste 125 kørere i Europa med. Det er super fedt, at vi kan have sådant et niveau i Danmark! Jeg kørte jo 85 cc sidste år, så det var svært at vide, hvor jeg cirka ligger i forhold til de andre, så jeg kom egentlig uden målsætninger kun at forsøge at køre noget godt cross, lyder det fra den unge rytter. 


- Selvom banen i Fjerritslev faktisk er ret fed, har jeg altid haft svært ved at få ordentlig fart deroppe, så jeg var egentlig rigtig godt tilfreds med at kvale som nr. 8 i tidskvalen. Jeg ved godt, at jeg ikke kan være med dem helt foran, så bare det at være i top 10 var fedt.


- I første heat får jeg et i særklasse dårligt jump ud over bommen, men der var noget tumult i første sving, som jeg var heldig ikke at være en del af, så jeg kommer af sted ca. midt i feltet. Jeg satsede ret meget på første omgang, fordi her ligger kørerne tæt så det gælder om få det maksimale ud af det, og jeg kommer kortvarigt helt op på 4. pladsen. Herfra kører det ret stabilt, og jeg ender på 5. pladsen som er noget over, hvad jeg regnede med, lyder det fra Frederik, der kører sin første sæson på 125.


- I 2. heat var banen begyndt at få så hatten passer, og var ret hullet og sporet, hvilket sgu er ret fedt . Jeg får jeg en helt OK start og kommer som cirka nummer 6. Jeg prøver at følge lidt med dem foran, men kunne ikke lige finde den sidste fart, så jeg Herfra var det egentlig bare et spørgsmål om at køre i mål, og jeg ender på 5. pladsen, samlet 5 på dagen.


- Jeg er super glad for resultatet på dagen, og jeg synes jeg er begyndt at få bedre styr på den 125´er, selvom den godt nok er noget vildere at køre på en 85´eren.


- Jeg vil gerne sige tusind tak til dem, der hjælper, selvfølgelig specielt hele Team Wozniak, der er en helt fantastisk støtte! Ser frem til resten af sæsonen, jeg er stadig i arbejdstøjet, slutter en optimistisk Frederik Stampe.



received_243476214906435.jpeg