Crossnyt.dk logo

God dansk kval dag i Spanien

Det var en svær bane, der mødte de mange danske VM og EM kørere i Spanien, hvor det lykkedes Mikkel Haarup at indtage 3. pladsen i VM stillingen efter point i kval-heatet.

I MX2 klassen kom Mikkel Haarup fra start lige omkring top-10, men kørte sig op på 5. pladsen i et meget tæt og potent felt. Dermed fik han 6 point til mesterskabet, og er nu nr. 3 i VM stillingen. Og så kører han til Bom som nr. 5 i morgen.

William Kleemann tog sig af 23. pladsen og har dermed et fornuftigt udgangspunkt til de pointgivende heat i morgen.

Oscar Brix fik en fornuftig VM debut med en 27. plads i kval heatet.

Kay de Wolf vandt foran Simon Laegenfelder og Liam Everts.

I MXGP klassen fik Nikolaj Skovgaard fik også en fornuftig debut, og selvom der er et stykke op til de etablerede fabriks kørere, så gav han på intet tidspunkt op. Det gav en 26. plads og hår på brystet.

Jorge Prado vandt MXGP foran Tim Gajser og Maxime Renaux.

I WMX klassen blev det første pointgivende heat kørt i dag, og Sara Andersen førte dansker-flokken an med7. plads efterfulgt af Malou Jakobsen på 9. pladsen, Laura Raunkjær på 19. pladsen og Barbara Aagaard på 22. pladsen.

Spanske Daniela vandt overaskende i WMX foran Lotte van Drunem og Courtney Duncan.

I EMX-250 havde Mads Fredsø farten men ikke dagen. Fredsøe kom absolut sidst fra start efter et styrt, men kører sig op på en 16. plads i mål. Magnus Smith sluttede lige efter som nr. 17, efter en af de helt gode starter, hvor han stemplede ind som den gode kører han er. Nicolai Skovbjerg blev nr. 21, men havde absolut farten til mere.

Jakob Frandsen og Lucas Søndergaard gik desværre ikke videre fra kvallen denne gang.

Valerio Lata vandt heatet foran Cas Valk og Maxime Grau.

Start_.jpg