Crossnyt.dk logo

Hvad er der galt med DM A

Der er ikke mange kørere tilmeldt til DM A finalen i Randers d. 8. september, men det er svært at komme med et præcist bud på, hvorfor det bedste mesterskab i Danmark ikke er mere populært end det er. Der er dog et par åbenlyse punkter at tage fat på.

Lige nu er der 25 kørere tilmeldt i MX1 klassen, 36 i MX2 klassen og kun 12 i Dame klassen. Det er jo på ingen måde katastrofalt i MX2, men selvom der nok kommer et par stykker mere i de andre klasser, så er det en mager omgang, både som publikum og deltager.

Et SK medlem skriver på facebook, at det er for ringe. Ja, det er det, men ikke fra kørernes side. Pilen peger 100% tilbage på organiseringen.

En af de åbenlyse ting at tage fat på, er antallet af afdelinger. I år er det sat ned fra 7 til 6 afdelinger, men det er der tydeligvis stadigvæk ikke deltagere nok til. Der er max kørere til 5 afdelinger og måske skal det endda kun være 4 afdelinger. Færre afdelinger har flere fordele. Der falder knap så mange kørere fra til sidst. Økonomien i de enkelte afdelinger, og det samlede mesterskab, bliver bedre. Det bliver nemmere at lave ”hype” omkring 4-5 afdelinger. Det bliver nemmere at lave TV mm. fra færre afdelinger. Det bliver nemmere at lave sponsorpleje ud fra færre afdelinger. Og det bliver nemmere at styre kalenderen uden om f.eks. ADAC og EM.

En anden ting er økonomien. Præmiepenge er en rar ting for dem der får pengene, men hvad det helt præcist gavner mesterskabet, er meget svært at få øje på. Pengene går til top 10 i Superfinalen og strækker sig fra 3.000 og ned til 200 Kroner. For de fleste af dem der får dem, er det ubetydelige småbeløb, men den samlede sum kunne være brugt lagt bedre. 57.000 Kroner er udgiften og de penge kunne være brugt langt bedre på markedsføring, TV, ”hype”, en person der arbejdede på at styrke mesterskabet eller alt muligt andet.
Desuden tager man lige nu et højt deltagergebyr, som ikke står mål med den vare en kører får (specielt ikke efteranmeldelse). Leverer man TV dækning eller andet som kørere/teams kan bruge i deres sponsor pleje, så er det også ok at deltagergebyret står mål med det, men ellers ikke.
Og når det så i princippet er alle dem der ikke kommer i top 10 i Superfinalen, som betaler præmiepenge til de forreste, så gavner det ikke mesterskabet som helhed.

Support klassen kan kun være Junior 125 eller B85. De to klasser er de eneste der kan skabe spænding for publikum og alle andre klasser har gang på gang vist sig, ikke at være de rigtige til DM A publikummet. Der er mange der har interesser i andre klasser og de skal ikke glemmes, men der skal bare laves noget andet for dem. Junior 125 og B85 hænger også langt bedre sammen for de teams der har kørere med til DM A. Og ja, en Junior 125 kører må deltage i MX2, men det er der bare ikke ret mange der gør.

Hvis man mener seriøst, at man vil have et event ud af vores bedste mesterskab, så er man nød til at gå 100% ind på opgaven og det er bare hårdt arbejde, præcis lige som der ligger hårdt arbejde bag alle andre store events.

I processen på at gøre mesterskabet attraktivt handler det ikke om at svine hverken kørere eller DMU til, det er bare vigtigt at spille hinanden bedre og forstå at det ikke er en opgave der klares med venstre hånd.

42850469_10156416128135813_6587796343853416448_n.jpg