Crossnyt.dk logo

Hvad sker der egentlig i Holstebro

Holstebro MotoCross Club er en klub med et fantastisk sammenhold, og det har der virkeligt været brug for igennem den sidste tid, hvor naturen har spillet med musklerne i den populære MX sandkasse.

Formand Linette R Pedersen:
- Åh jamen det har været lidt af en gyser, opbygget over de seneste år. Grundvandet i området har simpelthen oplevet et skifte og har derfor fået et overtag vi ikke kan kontrollere… Forestil jer at se en crossbane som én kæmpe stor sø, med hop der ligner små øer som stikker op gennem vandet…. Det er den virkelighed vi oplever..
Heldigvis har vi en ret handlekraftig kommune der har vist gennem forhandlinger og møder, at de bakker 100% op om, at der skal køres motocross og gerne under de bedste forhold i Holstebro. Så siden nedluk i oktober 2020 er området gennemgået af ingeniører, der har foretaget diverse målinger og simuleringer. Konklusion lå i slut marts og er enstemmig: Vandet skal bekæmpes eller banen er ubrugelig og bør flyttes. Det er lidt af et chok, hvor meget magt vand har og hvor magtesløs man er, når det er så vanvittig massive mængder der er i undergrunden. Arealerne er totalt mættet konstant.

Da afgørelsen fra ingeniører lå klar, blev der handlet hurtigt -og maskineri har kørt i døgndrift for at bygge bane om, anlægge kæmpe vandreservoir hvor det er muligt og pt regnes der på dræn og optimal placering. For det er ikke let at placere dræn, når hele området er under vand og selv de omkringliggende marker er mættet konstant. Eneste håb er en skov tæt ved banen, som ville kunne tage imod en del ifølge simuleringerne. Sand og jord vil blive tilført banen i det tempo, det er til rådighed i kommunen, så banerne hæves. Chancen er taget og vi håber og tror på at det lykkedes! Det ser hvert fald pisse fedt ud, det der er lavet. Men det er eddermame en hård omgang…

Når vi, forhåbentlig inden længe, kan åbne porten for en omgang race i sandet -vil det være en helt fantastisk fornøjelse og bare tanken gør mig sindssyg glad. Det har kostet blod, sved og tårer, men det er dét værd at kæmpe for. Mens der alligevel skal bygges om, er man i skrivende stund ved at installere eyetrack på 6 ud af de 10 hop, og jeg håber at kunne få 2 stk. mere på systemet, når vi lige har sundet os ovenpå den her dyre omgang, som bestemt har tæret på det hele. Vigtigst er dog at vi ser fremad!

Jeg er SÅ dybfølt imponeret overfor den seriøsitet, handlekraft og vilje Holstebro Kommune og medlemmerne udviser. Det er helt rørende og der er ingen tvivl om at det fantastiske sammenhold der i forvejen er i Holstebro Moto Cross Club, har nået uanede højder. Jeg er sindssyg stolt af dem alle og jeg kan slet ikke vente med at lukke dem ud i sandet igen…

 

*Billede 1+2+3 er fra før baneomlægning
*Billede 4+5 er efter

1.jpg 2 (1).jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg