Crossnyt.dk logo

Jeffrey Herlings med tre sejre ved sin gæsteoptræden

Brent van Doninck kæmper sig til andenpladsen og Max Nagl udbygger mesterskabsføringen med tredjepladsen i Tensfeld.

Superstjernen Jeffrey Herlings levede op til sin favoritrolle ved ADAC MX Masters i Tensfeld og dominerede både kvalifikationen og de tre løb. Max Nagl placerede sig i weekenden som bedste permanente ADAC MX Masters-kører og udbyggede sin mesterskabsføring med en samlet tredjeplads bag Brent van Doninck.

Jeffrey Herlings besluttede sig spontant for at deltage i Tensfeld og viste sin klasse ved at erobre pole position som LS2 Best Qualifier og derefter vinde alle tre løb overlegent. Lørdag satte han sig igennem med en start til mål sejr mod Tom Koch og Brent van Doninck. I andet løb søndag overtog han føringen fra Red Bull Holeshot-vinderen Dennis Ullrich allerede i første runde og distancerede feltet. Maximilian Spies overtog tidligt andenpladsen fra Nagl, som dog holdt sig tæt på. I den sidste tredjedel af løbet genvandt Nagl sin oprindelige placering og blev nummer to efter Herlings foran Spies. I det tredje løb tog Herlings igen føringen i første runde foran Nagl, som vandt Red Bull Holeshot, og imponerede med sine sandkørsel-evner. Herlings vandt løbet foran Nagl og van Doninck.

Jeg har ikke startet på jord i et år, så mine starter var ikke optimale. Men jeg følte mig godt tilpas i Tensfeld og havde det sjovt med at køre. Banen var meget opkørt, men det kunne jeg godt lide. Jeg er altid imponeret over den fantastiske og professionelle organisation af serien og deres gode baner. Mange tak til alle fans for at komme og støtte langs banen,“ smilede Herlings ved præmieoverrækkelsen.

Efter en benskade testede Brent van Doninck sin form for første gang under løbsbetingelser. Lørdag gik han i jorden i første sving og måtte starte som sidste mand. Med meget kampgejst og kunnen kørte han sig op til tredjepladsen i det stærke felt. Søndag havde han igen to dårlige starter og afsluttede første runde omkring tiendepladsen i begge løb. I andet løb nåede han op på fjerdepladsen, og i tredje løb kørte han sig op til tredjepladsen.

Jeg gjorde ikke livet let for mig selv med mine starter, men det var en god test af, hvor fit jeg er efter min skadepause. Jeg var positivt overrasket over min kondition, selvom mine ben føltes meget trætte efter det tredje løb,“ glædede van Doninck sig over sin samlede andenplads i Tensfeld.

Ved åbningsløbet lørdag registrerede Max Nagl sin hidtil dårligste placering i denne sæson med en tiendeplads. Først satte en sten sig fast mellem kæden og kædehjulet, hvilket tvang ham til et kort stop, derefter styrtede han under sin opsamling. Men søndag viste han sin sædvanlige styrke og blev nummer to to gange. Med den samlede tredjeplads udbyggede han sin mesterskabsføring til 108 point foran Maximilian Spies. Adam Sterry og Cornelius Töndel havde ikke en stærk weekend, men beholdt tredje- og fjerdepladsen i mesterskabet. Tom Koch rykkede op på femtepladsen.

Man vinder mesterskaber på sine dårlige dage, gætter jeg på. Selvom jeg her i Tensfeld kun havde en dårlig dag lørdag, og søndagen var god. At Jeffrey ville give os en lektion i sandkørsel, var forventeligt. For mesterskabet var det endnu en god weekend for mig,“ var Nagl tilfreds med tredjepladsen bag de to gæstekørere.

Samtlige løb fra begge dages arrangement kan ses som re-livestream fra lørdag og søndag eller som enkeltløb gratis via ADAC MX Masters-playlisten på ADAC Motorsport YouTube-kanalen. Alle weekendens resultater kan findes online på adac.de/mx-masters.

1F-H1I1oHE_CVhdXQzHIKw.jpg