Crossnyt.dk logo

Jeg kom lige nøjagtigt med

Frederik Stampe var spændt på første afdeling af EMX 125 i 2024 på Sardinien, da han før har prøvet at kvale ind uden held, men denne gang gik det godt.

- Jeg har prøvet at kvalle ind til to EMX125 afdelinger tidligere, dog uden held selvom jeg var meget tæt på sidste år i Udavalla.


- Jeg ved at jeg har forbedret mig ret meget siden sidste år, men det er altid spændende at se, hvad det rækker til de første løb i sæsonen kommer i gang. Vi var 64 kørere, der prøvede at kvalle ind om lørdagen, og jeg kan afsløre at de allerfleste, der tager en lang køretur og en 10 timers færgetur, gør det kun, hvis de har prøvet at køre lidt cross før og regner med at kvalle ind. Med andre ord stort set alle var virkelig gode, fortæller Frederik.


- Jeg følte mig godt tilpas i træningen, og følte, jeg havde noget mere at give af. I kvalifikationen synes jeg dog tingene drillede lidt, jeg kan ikke få det til at spille, og det bliver meget tæt. Indtil vi kørte sidste omgang, lå jeg nummer 20 for at se nummer 22 sætte en tid, der var 0.3 sekund eller sådan noget hurtigere end mig. Så jeg ligger 21´er. Til mit store held bliver køreren, som var nummer 19 disket, og jeg kommer derfor lige nøjagtigt med, og er klar til mine første heats i EMX125 nogensinde.


- Hvis man har set streaming fra løbet på Sardinen ved man at banen var virkelig brutal, og der var varmt dernede! På grund af min startplads som nummer 40, starter jeg helt udefra i første heat og kan derfor ikke få en særlig god start, og kommer rundt i første sving nok som 34-35 stykker. Min strategi var dog at holde hovedet koldt og bare køre mit løb uden at lave store fejl. Det lykkes ret godt, og jeg ender på en 25. plads, som jeg med en P 39 i kvallen er super tilfreds med.


- 2. heat køres om søndagen. Jeg kommer igen dårligt fra start også cirka 35 stykker, men holder mig til strategien fra første heat, og føler mig generelt bedre tilpas. Det lykkes mig at presse på næsten helt til slut af heatet, og jeg får kørt mig helt op til en 22. plads, som jeg bare er super glad for.


- Alt i alt var det en rigtig god weekend, jeg har vist at jeg sagtens kan være med i det EMX125 felt, men jeg vil være rigtig glad for lige at få lidt mere fart på :) Så det arbejder vi på!


- Næste weekend står den på 2. afdeling i Trentino. Jeg vil gerne til så mange løb i EMX i 2024 som muligt, men det er virkelig dyrt, så hvis der er nogle derude, der kan hjælpe lidt økonomisk, vil det være en kæmpe hjælp! Bare kontakt mig eller min far så finder vi ud af noget, slutter Frederik Stampe.


Foto / Crossnyt


434124507_2925613724239707_2078774794036565987_n.jpg