Crossnyt.dk logo

Nico Greutmann til tops i ADAC MX Youngster Cup

Lucy Barker vinder finalen i EMX Women, Fiona Hoppe begejstrer med løbssejr Kosak Racing Team vinder holdkonkurrencen i ADAC MX Masters.

De ekstra klasser i forbindelse med ADAC MX Masters i Tensfeld bød på spændende dueller under udfordrende, men gode raceforhold. I ADAC MX Youngster Cup overtog Nico Greutmann føringen i tabellen med en sejr på sandbanen. I finalen i EMX Women sejrede den nye europamester Lucy Barker. Fiona Hoppe begejstrede de mange fans med en løbs sejr.

Det var Nico Greutmanns weekend: den schweiziske kører leverede kun førstepladser i de tre løb. Efter at have vundet de første to løb, endte han dog kun på en ellevte plads i det tredje løb efter en dårlig start og en kollision med sin konkurrent Dave Kooiker. Alligevel scorede Greutmann flest point i weekenden og dermed sejren i Tensfeld. Bence Pergel begyndte sin weekend med Red Bull Holeshot og en andenplads om lørdagen. Søndag blev han nummer otte i det andet løb og sluttede som nummer fire i det tredje løb. For første gang i denne sæson kom han på andenpladsen på eventpodiet. Bradley Mesters startede med en tiendeplads, men forbedrede sig søndag. I det andet løb blev han nummer tre bag Ryan Alexanderson og sluttede det sidste løb på tredjepladsen bag Rasmus Pedersen Rhino Racing Team. Mesters endte dermed på tredjepladsen i Tensfeld. Kooiker kæmpede med problemer efter en tredjeplads om lørdagen og havde svært ved at holde tempoet i de efterfølgende løb. Efter kollisionen i det tredje løb sluttede Kooiker som nummer 21 og forblev uden point. Greutmann overtog mesterskabsføringen foran Kooiker og Maxime Grau, der vandt det tredje løb.

Det tredje løb var dårligt fra starten. Efter en dårlig start havde jeg svært ved at komme frem. Mit bedste løb var det andet, hvor jeg fra starten var med i front og kunne disponere min indsats godt. Alt i alt er jeg meget tilfreds med den samlede sejr og over, at jeg nu har overtaget mesterskabsføringen. Red Plate vil se godt ud på min Husqvarna ved næste event i Gaildorf," grinede Greutmann ved præmieoverrækkelsen.

Ved finalen i kvindernes Europamesterskab, som fandt sted i forbindelse med ADAC MX Masters, begejstrede de hurtige europæiske MX-kvinder publikum. Fiona Hoppe vandt Holeshot i det første løb, men blev hurtigt passeret af Elena Kapsamer. Den nye europamester Lucy Barker styrtede i første omgang og faldt fra fjerde til tiendepladsen. Hoppe holdt sig tæt på Kapsamer og angreb flere gange, indtil hun i fjerde omgang igen overtog føringen og holdt den indtil mål. Barker kæmpede sig tilbage og sluttede på tredjepladsen i sidste del af løbet.

I det andet løb kom Hoppe igen først ud af startkurven, men mistede hurtigt føringen til Barker. I fjerde omgang faldt Hoppe til sjette plads efter et styrt. Tyra Bäckström og Kapsamer rykkede dermed op på anden og tredje plads. Tre omgange før slut styrtede Kapsamer også, hvilket gav Laura Raunkjaer (DK/Yamaha) tredjepladsen, som hun holdt foran Hoppe indtil mål. I dagsstillingen vandt Barker foran Hoppe og Bäckström.

Alle løb fra begge dage kan ses som re-livestream fra lørdag og søndag eller som enkeltløb gratis via playlisten ADAC MX Masters på ADAC Motorsports YouTube-kanal. Alle weekendens resultater kan findes online på adac.de/mx-mas

ters.

9Oim4T06VvSiS-DHKfR1-Q.jpg