Crossnyt.dk logo

Stampe med nyt fra Holland

Lige nu er jeg i Heerde i Holland med de andre danskere og køre Junior VM for 65cc, 85cc, og 125cc. Som det altid er til VM var der rigtigt mange kørere tilmeldt alle klasser, så konkurrencen er ret hård. Jeg har været til 3 afdelinger af 125cc EM i år, hvor jeg det er lykkes at kvalificere mig til ét af dem, så jeg ved at det er super svært at komme med.

Junior VM køres sådan at man kvalificerer sig om lørdagen, hvor de 18 hurtigste fra hver grupper (hvis der er to grupper) kvalificerer sig direkte mens resten kører et kort 10 min plus 2 omgange last chance heat hvor top 4 i heatet kommer med. Det var 89 kørerer i 125cc, så vi var i to grupper. 

Det bogstaveligt talt væltede ned med vand hele fredag, og der dannede sig små floder og søer på banen, men banefolkende gjorde et fænomalt godt arbejde natten mellem fredag og lørdag til at gøre banen klar så den faktisk var rigitg god om morgenen. 

Jeg var i gruppe B i 125cc og vi kørte som den sidste gruppe til fri træning hvor banen var blevet rimeligt smadret. Træningen gik egentlig ok, men jeg stod ret meget af på en step up, og fik ikke rigtigt sat et hel omgang sammen derefter. Der var 4 sekunder op til nummer 18, men var egentlig ret sikker på at det nok skulle lykkes .

Der kom nogle regnbyger i løbet af dagen som gjorde banen rimelig smadret da jeg skulle køre kvalifikation. Jeg har det egentlig godt i kroppen, og får sat en fornuftig omgang sammen på allerede anden omgang, hvilket jeg ellers har bøvlet en del med til EM´erne. Men desværre var det ikke helt hurtigt nok, og da tiden løb ud havde jeg 2,5 sekund til nummer 18, og 0,5 sekund til nummer 20. Så jeg kom kom ikke med, men jeg kunne se at jeg var 0,5 sekund fra at være med dem der skal videre rent fartmæssigt, så med en god start var jeg ret sikker på at last chance vil kunne lykkes

Det fik jeg så desværre ikke i last chance, jeg kom over stegen som 28´er og så ser det svært ud. Første omgang fik jeg kørt mig op omkring 15, men så blev jeg kørt totalt af bagfra og måtte ned at ligge. På det tidspunkt ved jeg godt det er mega svært, men giver en alt hvad jeg har og har omgangstider der matcher dem i toppen. Jeg ryger ret hurtigt om gennem feltet, men løber tør for tid da jeg når 11 pladsen. 

Jeg er derfor ikke med til heats i morgen, hvilket jeg er super, super skuffet over da jeg virkelig synes det lå til mig på den bane her. Men sådan er sporten, og hvis jeg ser på det positive, så har jeg fået klart mere fart på i kvalifikationen end jeg havde til f.eks. EM i Italien og Letland. Og så havde jeg altså farten til at komme med fra last chance, men desværre var starten ikke med mig denne gang. 

Så det var rimelig meget øv, men nu ser vi fremad, jeg er mega glad for at have blevet udtaget til at repræsentere Danmark, og jeg vil gerne sige tak til DMU for at give mig chancen og mit fantastiske team Wozniak der altid har min ryg! 

Nu vil heppe på de andre danskere, og derfter holde lidt ferie i varmen i Italien, og glæder mig til resten af sæsonen. 

Messenger_creation_f7d4a7cf-974d-4050-bbd9-a01b2cbc64a6.jpeg